TERJAH SINI

OMO MY GPA



Assalamualaikum and hello fellow peeps. Today.. haish tak tahu tiba2 nak menulis. Tahu, saya dah lama gila punya gila tak update. 

So, just nak cakap I'm in the middle of semester break. Saya akan naik semester 4. Woah perasaan excited, tak sabar, takut dan etc semua bercampur baur. Nak pulak, dalam beberapa hari sahaja lagi result exam keluar. Entah dapat dekan ke tak. But more important lulus semua subjek ke tak??

I'm so curious I'll die. Makin dekat nak dapat result, makin banyak mimpi masuk. Ada tu, mimpi Calculus 4 orang je lulus dalam kelas saya. Semalam mimpi saya dapat 2E. OMG. Jauhkan E dalam result saya. Banyak-banyakkanlah A+. 

Satu lagi, ini tak tahu mimpi ke separuh sedar atau apa. Ada orang cakap kalau dah ada 4A dah boleh dekan asalkan tak ada subjek fail. I dunno where I heard those from. Harap-harap betullah. Sebab semester lepas saya dapat 5A 2B. Bukan berlagak. Mungkin betullah kot. 4A je dah boleh gapai 3.5 dalam tangan. 

Tapi saya tak rajinlah nak buat pengiraan. So, itu sahaja nak tulis. See you next time. 
Assalamualaikum.

CS110 Sains Komputer


Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?

So, I'm going to start with plan of study. 



Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.

Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa

haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*

Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.

Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to those yang akan mendaftar di UITM Jasin, Melaka. 

Hidup Jasin!!

Hello


Hello world.