Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2014

PLKN : tinggal kenangan

Some memories are not worth telling. But I should do this because it worth for people out there.
Okay! Nak mula macam mana ek? Saya mula dengan borang. Macam yang korang tahu korang akan dapat surat kan. Dalam tu ada banyak gila borang. Tak lah banyak gila pun. Atau korang kena download sendiri borang tu. 
Ada borang maklumat diri, etc dan medical check up. Korang isilah borang tu dengan ikhlas dan tenang ya. hehehe Seriously saya tak buat medical check up pun sebab saya tak ada penyakit kronik. But to my suprise, jurulatih PLKN minta borang medical check up tu. Oh boy!! Nasib saya bawa borang tu dengan sampul surat sekali. Kalau tak? Saya tak tahu apa jadi.
Selesai borang! Now, kita pergi ke hari pendaftaran. Setiap negeri ada perhentiannya sendiri kan. Kalau Melaka dekat Stadium Mini Jasin dan MITC. Kalau Johor tu dekat Stadium Hoki apatah dengan Taman Daya kot. Okay! Ni korang kalau tak nak beratur panjang gila, datanglah seawalnya.
Saya datang lambat sikit tapi MasyaAllah barisny…