TERJAH SINI

PENERAPAN UITM


what a lovely picture of mine

Assalamualaikan dan selamat petang semua!
First of all ziqa nak ucapkan selamat datang ke sarang ziqa yang dah lama gilaaaaaa ziqa abaikan sejak i dunno beberapa bulan.

So, ziqah hanya nak cakap that on 12/10/2016 ziqa dah officially habiskan diploma. Hooray!! well there are some of kawan ziqa yang extend sem. But ziqa harap yang terbaik untuk mereka. Tak salah pun extend sem ni. Ada senior ziqa yang dah sampai part 9 okay.

okay let's skip those benda intro mengarut tu. Hari ni ziqa nak share macam mana nak apply penerapan.

Penerepan itu maksudnya

Diploma Semester Akhir UiTM >>>>>>>>>> Sarjana Muda UiTM

First of all, dekat tangan guys kena ada No Slip BSN Penerapan UiTM


ni contoh. Kalau korang purchase daripada ATM or kaunter tu, make sure ada tulis Penerapan UiTM/UiTM-Penerapan.

Harganya seperti yg tertera: RM9.00 + GST&CAJ(RM1.06)

Lepas dah beli tu korang boleh lah log in student portal and terus pergi dekat "APPLICATION FOR CONTINUATION OF STUDIES"

Lepas tu masukkanlah no BSN yg korang dah purchase tu.
Isi details tu semua and hantar. Koraang akan diberi tiga ruang pilihan tau. So pilihlah sebaik mungkin dan ikut mana korang suka nak belajar.

Kalau nak ikut kawan, sila meninggal!
Korang boleh kemaskini 2 kali lepas hantar tu.


Gambar atas ni ziqa snip daripada laman web UiTM sendiri tau. So, dia kata dekat situ tarikh pendaftaran ialah 26 Februari 2017.
Kepada yang tak ada kerja kat rumah tu buat2 lah cari kerja okay!

Ziqa tak tahu lah tu tarikh daftar subjek atau daftar masuk.  Mestilah daftar masukkan.
Ziqa check akademik kalendar pun belum ada untuk sesi ni. So, kita enjoy dulu.


Ziqa suggest siapa yang mmg dari diploma UiTM korang pursue jelah degree dekat UiTM nanti dapat tolak kredit. Itu pun kalau pursue in the same flow lah.

Good luck semua!!

Itu sahaja. Bubye!