TERJAH SINI

Aku gilakan Kamu !


Macam itu lah agaknya bapak aku akan tersengih bila aku cakap aku nak Polaroid Camera kan? Appa~ Nak Polaroid Camera! Ada satu cara je kalau aku nak barang yg aku nak, eh? Iaitu dengan cemerlang dalam peperiksaan yg besar. hihi

Masa UPSR, dapat handphone. Masa PMR, first time in my life pegang android. Android je. Now, SPM, aku akan buat sungguh2 demi Polaroid Camera. Itu reason kedua, reason pertama mestilah aku nak banggakan ayah ibu aku. Aku anak first tau.

Apa2 yg berlaku, aku yg first akan rasa. Aku lah anak yg pertama masuk sekolah. Akulah yg pertama ambil UPSR. Akulah yg pertama ambil PMR. Akulah yg pertama dapat hidup sebelum adik2 aku yg lain. 

So, aku harap SPM ni, sama seperti masa UPSR dan PMR yg lepas, aku tidak akan mengecewakan ayah ibu aku. Aku tak pernah nampak ayah aku menangis sebab aku cemerlang but I know dalam hati ayah aku "ahsduanreiwrjkfuwdj". Maybe not, aku  je yg perasan. Tapi terang dan nyata, mak aku nangis.

heyh, aku tak suka tgk ibu aku nangis even nangis kegembiraan. =( 

  

Dan here are some polaroid pictures. Tadaaahhhh~

  
 

Let's meet in the future BABY! uhlala

Family Trip


Bye hubby! Kita nak pergi Terengganu esok. hukhuk 6 hari tanpa hubby dan kawan2 yg lain. *kena sepak di muka*

awww! Assalamualaikum! Annyeong! wah semenjak dua menjak ni, aku aktif dekat Twitter. Follower kejap naik kejap turun. Bingai tol! Macam aku cakap hari Sabtu ni aku gi Terengganu sampai hari Khamis sebab ayah aku ada Mechanical Engineer Test dekat sana. 

Aku tak tahu apa tu. Yang pasti aku harap ayah lulus ujian tu. Hwaiting appa!! Mak aku cakap sepanjang kita org kat sana, ayah tak bersama kita org dari pagi hingga petang. So, malam je lah masa yg ada. Tempat penginapan kami ialah di Sutra Beach Resort and Spa. 

Ayah amik bilik Deluxe Garden View. So kita org nampak pool jew. Kalau Deluce Sea View nampaklah laut, bunyi ombak. hushh Bestnya. Harap2 lah ada artis Korea bercuti kat sana. erk berangan tak tentu pasal

Esok aku gi naik bas dgn adik aku. Bas bertolak pukul 9.30 pagi dari Melaka Sentral.

Asal naik bas, x naik kereta? Aku dgn adik aku je naik bas. The rest of the family naik kereta. Tak muat ke? Muat cuma ayah cakap cari pengalaman naik bas. Esok dah besar senang. hihi

6 harilah hidup tanpa Twitter dan dongsaeng2 Twitter aku. Im gonna miss you all. :P

Okeylah. Malam ni nak pack barang. Assalamualaikum and Bubye!! 

#130 DIM [ Darul Imtiaz Management ]


You can see me at the back. The small head. haha -.-

Assalamualaikum! 28 - 30 September yang lalu, saya dan pelajar SAIKHAD telah ke Kem Kepimpinan di Kem Model Insan, Parit Penghulu, Sg. Rambai. AWESOME!!!! Sepanjang berada di sana, saya berasa macam dalam mimpi. Kadang-kadang tu termenung, '' aku dekat mana ?? ''. Sedar-sedar ada orang bercakap dekat depan.

Hari ke-dua di sana, ada EXPLORACE di sekitar kem tu. Best gila even aku penat gila. Enjoy habis masa masuk kolam lumpur. Ambil gula dalam kotak tisu dipenuhi kodok. The most horrible thing I remembered is I had to eat ginger! Like hell eewww!!


Anda boleh nampak saya di belakang. -.- againn


Saya yg sebelah kiri yg org dekat tgh gambar ni. -.- huhu


Most of them were like '' :o '' -.- Find me!!

THE END 



Simon and Martina, who?

Tumblr_m8yr9wkwf41rdrx0mo1_500_large


Holla. Ziqah Azman di sini. Hari ini dah 5 Syawal. Dah ada yg buat puasa sunat Syawal? Kalau ada, Alhamdulillah. Hari ini punya post nak share dengan kamu semua pasal Eatyourkimchi. Apa tu? Ia adalah video guide yg dicipta oleh Simon and Martina. Mereka berdua ni sudah berkahwin dan menetap di Korea.

Bestnya!!!!! Video dia orang sangat best. Dia orang ada segmen tau. Bukan saja-saja buat video tak tentu pasal. Antaranya Kpop Music Monday, Wonderful Treasure Find (WTF) dan Too Long; Didn't Read (TL; DR).

My fav segment is TL;DR. Kpop Music Monday pon best jugak. WTF pon best jugak. For Exotics out there, korang patut tengok dia orang punya video pasal MV MAMA. Serius kelakar. Dia orang ada buat video pasal amusement park yg ada dekat Korea. Wah, tengok video tu je dah rasa mcm nak gila. 

Ada video dia orang pergi shopping. Best gila tengok dia orang. Bagi saya, Simon dan Martina ni pasangan yg sangatlah comel. Simon's height is 195cm. woaahhh Ada satu video di mana Simon cakap yg kelebihan dia menjadi tinggi ialah bila dia tak dapat cari Martina bila pergi jalan-jalan, dia tak perlu nak tetonjet-tonjet. haha

Bagi Martina pulak, kelebihan ada suami yg tinggi lampai ni, dia boleh jalan belakang Simon tanpa perlu risau ditolak orang ramai yg berpusu-pusu jalan. wahh Bayangkanlah.. Kalau macam ni aku pun nak cari suami yg tinggi-tinggi. yeehahh!!

Sampai sini saja. Annyeong. Assalamualaikum.



Gongchan buat pembedahan ??

Tumblr_m6za7ah8fd1rr1f41_large

Assalamualaikum kepada semua silent readers saya. 

Dah baca dekat ALLKPOP, B1A4′s Gongchan undergoes surgery, removes kidney?? Tengok tajuk entry terus pheww rasa macam.. omg Gongchan? Gongchan mana? Takkan B1A4's Gongchan.

Umur muda lagi kott.. Dah kena buang buah pinggang. Poor my Gongchan!! Allah knows better.
Kalau ikutkan tarikh aku post entry ni, dia dibedah semalam. Mesti sakit.. aww sakitnya 

oh my god.. girl please.. mak kau sakit kau tak risau pulak.. artis KPOP yg tak tahu kau ni wujud pon kau risau bagai nak gila.. Hey sorry okay! Kalau mak aku sakit.. aku yang tak panas buntutt duduk tau. Sedap hati mak nenek ko je! Biarlah si Gongchan tu tak tahu aku wujud. Pulak aku kisah. kisah lah ckitt. haha

Berdasarkan apa yang aku paham, syarikat dia orang kata masa promotion ''Sleep well, Good Night'', Gongchan baby selalu mengadu sakit dekat sisi dia. (pinggang)
Check punya check, sah lah buah pinggang dia dah tak dapat befungsi dengan betul. 

Ni kenyataan dari syarikat 

''During promotions for ‘Sleep Well, Good Night’, Gongchan had complained of pains in his side. After receiving a complete medical checkup at the hospital, it was revealed that his kidney was not functioning well. However, Gongchan had a strong desire to continue with promotions and receive surgery after the group’s activities, so we decided to delay his surgery. Whenever Gongchan experienced pain, he’d receive painkillers and continue with promotions. He always had a bright smile while thinking of his fellow members and his fans, making his medical condition unaware to the public. Gongchan had personally asked to keep the news of his surgery quiet because he did not want to cause unnecessary concern for his fans."

Semoga cepat sembuh! Tak sabar nak tengok B1A4's Hello Baby ! 

Annyeong!

Tumblr_m5u3xnoszn1rqdzb7o1_500_large


Ingatan Aku Cetek

Tumblr_m5pgomanlg1rud09so4_500_large

oh my cutie Sehun =.='

Assalamualaikum. Bertemu kita lagi dalam hari dan waktu yang sama dalam rancangan bual bicara  di blog saya ini. hehe Hari ini mak aku belikan majalah Remaja. fuh Cover depan gambar EXO Najwa Latif. Belek punya belek, ada satu ruang FB Remaja.

Dekat situ melambaklah post fb user share pengalaman berpuasa masa kecik. Ada yg kata sorok makanan dalam baju. Ada yg cakap masuk bilik air bukak hot shower masak maggi minum air paip. Ada yg seludup makanan masuk bilik.

Macam-macam. Lain pulak kes aku ni. Aku tak hingat langsung pengalaman first time aku puasa. Mak bapak aku pun tak ada cerita. Al kisahnya begini agaknya..

Aku tak pernah puasa masa kecil. haha

Aku ingat memori aku berpuasa start darjah enam atau mungkin lima. Dah naik sek men tu confirm lah aku ingat. Ingatan aku yang cetek, kesian kau dapat aku !

Wokey itu shj nak kongsi. Selamat menyambut Ramadhan. Terawikh jgn lupa. To all 96' batch SAIKHAD. Good Luck for SMA! Hwaiting~ 

Tumblr_m79dztjjxb1rrzovoo1_500_large

Syafawi [DONE]

Tumblr_m5zfylpxlr1r6nctz_large


Annyeong yeorobun !!! Wahhh berbahasa Korea pulak.. Just nak cakap yeah I'm free as birdsss.. for the meantime. Belum SMA lagi so, tak ada maknanya free as bird. in your face lah ziqah


Dapat giliran pertama untuk ujian Syafawi bukanlah sesuatu yg menyeronokkan. Yang part seronok tu bila tengok bestie aku yang lain gementar tunggu giliran sambil menghafal surah. hahaha actually, aku respect sama dia orang kerana lebih banyak ayat dia orang hafal


Satu soalan aku tak dapat jawab bila kena ulang dan sambung ayat 31 surah al-Baqarah. aaahhhh Rugi gila aku tak hafal ayat 30+. malas itu aku  

Untunglah kawan-kawan aku yang otak memori 10000000GB. ada ke ?

 Aku ni huh jgn kata memory card, tempat nak cucuk memory card pon tak ada. Geramnya....

Tumblr_m30gs6k7zc1qc1uuro1_500_large

Annyeong yeorobun!!! Much love from me! Ppuing ppuing!

Z.U.F.F.A

Exo10_2520copy_large



LIKE A BOSS


Assalamualaikum. Hari Ahad yang mulia ini saya nak ceritakan pasal my new superb branded (branded ke) gang. Yeah. Start form 4 ni lah kami baru mula rapat. Kalau tahun-tahun sebelumnya, kami saling tidak mengenali atau lebih detail lagi tak rapat langsung.

Dalam cerita keakraban kami ni, kami siap tempah baju gang. Woah! Itu semua kerja FIZA. Dia yg rancang baju. Saya dan lain-lain hanya tukang membeli. Cerita pasal Z.U.F.F.A. It stands for Z: ziqah, U: umi, F: fika. F: fiza dan A: aina.

Saya berharap hubungan persahabatan kami ini berkekalan hingga syurga. Insya-Allah. Masa ujian tara hari tu, dengan berkat sokongan mereka, saya dapat habiskan 400 meter. Yelah saya tak pernah berlari 400 meter. 

I'm very sure that every single person in this world have this kind of friendship. Even saya ada kawan baru, saya tetap tidak pernah lupa dengan semua orang yg pernah menjadi sahabat saya dan mereka akan sentiasa menjadi sahabat saya.

Aduh.. KPOP ohh KPOP


Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia. Tadi dekat sch ada buat ceramah Israk Mikraj. Huhu excited ni nak dgr.

Ceramah punya ceramah, ustaz tu, bekas pelajar sch ni juga, tegur pasal remaja sekarang yg minat KPOP.
Sungguh-sungguh dia bash KPOP. 

Duduk dengar dia ceramah tu jadi rasa terkilan. "Salah sangat ke aku minat KPOP?" "Tapi aku obses KPOP tapi serius aku tak lalai jlnkan tanggungjawab sbg Muslim"

Then aku teringat Ustaz Azhar punya ceramah pasal KPOP. Tak adalah sekeras ustaz ni. Saya berasa sangat sedih dan bersalah terhadap minat saya

Ya Allah. Jika benar aku telah benar-benar jauh tersasar dari jalan redha Mu, kembalikanlah ku ke jalan yg benar. Amin.

Kawan-kawan ku. Jika kamu semua rasa aku ini terlalu obses dgn KPOP dan benar-benar hilang arah. Tegurlah aku meski ia adalah menyakitkan buat ku.

Assalamualaikum.

Loyal Fan of EXO

Tumblr_m55zomnlxg1r4j89ho1_500_large

his smile *die

Assalamualaikum. Siapa tak baca post ini, sila baca sebelum baca post ini. Dekat post tu, Ziqah kata bias Ziqah dalam EXO-K Kai kan? hahaha tapi Ziqah tak perasan pulak Ziqah suka dia.

Ziqah minat Sehun. seriously saya rasa mcm nak tergelak besar-besaran tapi dah malam. *slap myself 
Mind me for a while


Tumblr_lotn59qzqz1qb6ce4_large

Okay. Sekarang ni saya berpasangan secara mental dengan Sehun. huahua

Tumblr_m553woz5ks1qk5kgco3_500_large

Umur dia 18 tahun. 2 tahun shj beza. haha Cakap mcm saya memang ada jodoh dgn dia ja. Serius tengah ketawa ni. Saya pun tak tahu apa yg lawak. *slap again Saya gelak sebab tajuk post kata 'loyal' tapi saya tak loyal. 

LOLOL i need to stop. aahh my tummy hurts.. Bubye !

Simon D

20110801_simond_heechul_00_large

Assalamualaikum. Nur Haziqah di sini. Bukan PA dia okey! bwahaha Okay stop! Big Bang Monster dah keluar. Dah dengar ? hahaha So addicted dengan lagu tu sekarang. Nak-nak part Daesung 'I love you, Baby I'm not a monster'.

Dalam Big Bang, saya minat Daesung. Lantaklah orang cakap dia tak berapa nak hensem. haha ok back to the title. Tiba-tiba tadi tengok OMS dekat youtube. haha Simon D seriously hilarious gila. Since OMS, agak minatlah juga kat Simon D yang pada asalnya tak tahu siapa dia ni.

Lepas dah buat research, dia rapat dengan Heechul, Hongki dan Junhyung. Satu club iaitu Chocoball kan? Kalau silap bagitau ya. Katanya kelab tu consist member yg type blood AB. Blood type awak AB ke? Kalau ya, leh masuk. haha

Saya punya blood type pun saya tak tahu. Okaay di sini ada gif Simon D yg muka mcm nak bagi pelempang jew. haha

Tumblr_lgnswls45b1qa4uc1o1_500_large

Bubye !

Rolf like Buffalo

Tumblr_m4wxxeald11rxq9wpo1_500_large

Assalamualaikum. Sejak artis Korea dijemput ke Perhimpunan Hari Sejuta Belia tu, berduyun-duyun artikel pasal KPOP keluar dekat media di Malaysia.

*post ini tiada kaitan dgn ayat di atas

Ayoo waddup ! Dah dgr news baru. EXO akan start muncul dalam variety shows. yeahh ! Tak sabar sangat! Siapa sama mcm saya? Agak lama kan nak tunggu. Tak silap saya masa Boyfriend debut, sekejap je mereka dah muncul dlm shows Questions that can Change the World ( tak pasti tajuk ). 

Korang semua nak tgk siapa keluar dekat variety shows? Kalau saya, saya nak tengok Sehun, Baekhyun dgn Chanyeol ! 

Tumblr_m19mdenhus1qc9u92_large

Bye !

KPOP Idol Couple

Tumblr_m4uw1k4kdi1r7644no1_500_large

Assalamualaikum. Fuuyoh gila lama tak update. Hari nak update pasal couple dalam Exo. Saya tengok international fans kan ramai yang suka couple2 yg ada ni.

Contohnya kalau Super Junior tu EunHae. DBSK tu YunJae. Kalau SHINee JongKey. Kalau EXO pulak ada HunHan, TaoRis dan Baekyeol *etc. Ya betul dekat Korea hubungan mcm tu dikira biasa. Dan ia sama sekali bukan gay.

Tapi saya sbg seorang perempuan 100% tidak suka couple2 ni. Entah apa yg fans lain suka sangat saya pon tak tahu. Kalau tengok admin page ** post gambar-gambar edit yang sememangnya ekstrem, menyirap tengok.

Kalau buka AFF tu, ya Allah bermacam-macam fanfic tentang couple2 dia orang boleh reka. Daebak! Lagilah saya tak suka nak baca. Tapi saya suka satu couple je. Sehun dgn Ziqah. bwahahahaha 

894700948_large

erkk.. Bye.

Exam weeee

D028880bea66c9e3663d577f8532bb49_large

*love foods up there*

Assalamualaikum. Esok Isnin, Ya Allah. Exam maa 3 minggu berturut-turut. Untunglah yang sekolah biasa sekejap je exam. T.T

For those yang baca post ni, saya harap kamu semua buat yang terbaik dalam peperiksaan pertengahan tahun ni ok. Pengetua saya kata kalau nak tengok seseorang itu belajar atau tidak. Tengok result peperiksaan dia.

Gulpp. Terasa mak~ Okey. Saya ni kalau malas, memang malas lah. gggrrr Bilalah saya nak berubah. *sepak diri sendiri* Okeylah saya nak tengok tv nie. *bangang betul aku ni*

Assalamualaikum 

Illuminati Music Video

Tumblr_lz5nk4scke1rorp0no1_r1_500_large

B1A4 MAKNAE

Assalamualaikum. Hari yang indah ini saya nak kongsi satu pengajaran untuk semua yang mendengar muzik. (?) Takkan lah tak pernah dengar lagu kot. Okaylah dalam banyak-banyak lagu, lagu apa kau orang suka. Nasyid, Blue, Kpop, Rock, Pop. Apa-apa lah. 

I just knew something that dalam banyak-banyak lagu yang ada di dunia ini, ada yang video muziknya penuh dengan illuminati (satanism).

Yang terkejutya video muzik KPOP pun ada. Adess. Tapi jangan ingat KPOP sahaja ada tau, lagu inggeris pun ada. Yeah 1:1. :p

Kepada kau orang yang rasa tak puas hati dengan apa yang saya pos kan ini. Bolehlah baca di blog ini. Saya respect sama tuan punya blog. Tapi saya tak tahu tuan blog tu Islam atau bukan.

Couple Handphone Strap

11ice-cream-cone-cupcakes_large

Assalamualaikum. ffuuhh Semalam pergi Uptown. Bukan selalu dapat pergi maa. Ayah saya banyak sibuk tau. Tapi sayang adik bongsu I tak ikut, tidur rumah nenek dia.

Dekat Jonker Walk tu memang tak dinafikan memang panas, sesak. Banyak sekali orang. Tengah jalan-jalan tu jumpa handphone strap gambar owl. Comel gila. Bagi I lah. I pun belilah dengan adik I. RM4 saja.

Then ibu saya hilang. Jalan punya jalan nampak kedai jual strawberry dengan coklat plus biskut. So belilah, nampak pula ibu tengah shopping tudung dia lagi. Waduh kita pon tak beli tudung.

Ibu saya memang banyak tudung sampai ayah saya bising. Ayah saya kata dekat rumah tudung dah habis ke. HAHA Normal lah tu ayah. Perempuan.


Comel tak ? 

Assalamualaikum.

My Luhan

Tumblr_m1z25pgpx21qjoqpzo1_500_large

y u so cute ?

Assalamualaikum. Bertemu kita lagi setelah hampir sejenak tidak kita bersemuka. Today just nak cakap yg saya sekarang sedang gila dengan Luhan.

Luhan EXO-M. Hope sangat dapat tengok dia dlm rancangan muzik Korea. Luhan, baby-face awak sangatlah baby dan awak berumur 21. ffuuhh

'' Since you became a KPOP FAN, one of your dream / goal in life is to GO to KOREA ''

got to go Luhan and readers,, Assalamualaikum.

Tumblr_lxsc1yhwal1qb2j0xo1_500_large





EXO fangirl

Woohyun-infinite_large

Assalamualaikum. Apa khabar semua? Hari ni nak menggedik fangirling sikit. Seperti yang semua tahu, EXO dah nak debut kan. So excited. EXO ni ada dua iaitu EXO-M dan EXO-K. 6 ahli setiap group. Hebat tak? Dah macam Super Junior lak.

Ziqah suka eerr.. jap. Dalam MV 'History' Ziqah suka sama Kai dan Sehun.

Tumblr_lzychqwbpn1rn6t3yo1_500_large

Kai from EXO-K 

Tumblr_m1ss3yqami1qe6e2qo1_500_large

Luhan from EXO-M

Yang ni TOP 2 bias ziqah dalam EXO. Kalau TOP 1 Luhan lah yg comel macam nak aku simpan dalam poket boleh ku peluk cubit main lambung anak patung. Tapi sayang dia EXO-M, tak boleh kami nak berinteraksi. =P Sebab EXO-M dah tentu-tentu promote dekat China.

Baby dont leave me Tak kisah pun. Ramai peminat kata Kai hampir serupa Taemin. Bagi Ziqah, adalah sikit. 

Tumblr_lxjfqafnpe1qd6h5ho1_500_large

*comelnya Luhan my baby

dahlah itu sahaja nak kongsi. Pokoknya di sini saya menegaskan bias saya dalam EXO ialah Luhan dan Kai. Mana paling Ziqah suka? Luhan tau. LUHAN.

ASSALAMUALAIKUM

p/s: opening image gambar Woohyun, huahua

Adat belajar

85122a9496cca83f2cdc3e5636df74f4_large

Assalamaulaikum. Kali ni nak update pasal  Tadi masa subjek ~~~, for the first time saya rasa macam Ya Allah, rasa diri saya ni tak layak ke kelas Sains. Saya fikir positif dgn apa yg Cikgu saya cakap dekat kelas saya tadi. Dia kata esok kalau result SPM keluar, subjek killer Sains yang tiga tu tak dapat A, tak usahlah duduk berangan nak jadi doktor.

Bila cikgu cakap macam tu, terkesima saya. Macam ada pedang hiris hati saya. Serius saya cakap, ''layak ke saya ada dekat kelas ni?". Nak pulak keputusan PMR cikgu saya tu lagi bagus dari keputusan PMR saya. 8A  1C je kot. Buruk bebenau resultnya. 

Tapi bersyukurlah dapat banggakan ibu bapa. PMR je pon Yang penting sekarang ni matlamat SMA dan SPM. Cikgu saya minta maaf kalau buat cikgu rasa meluat dengan kelas 4 Sains. Masa cikgu tgh dok bercakap kat depan tu, saya kat belakang ni hanya boleh berzikir banyak2 lah nak tenangkan hati. 

Then apa boleh buat..

Tumblr_lqny0jmdym1qckpm2o1_500_large

Ya Allah permudahkanlah urusan saya di muka bumi dan di akhirat kelak. Amin ya Rabbal Alamin.

ASSALAMUALAIKUM

Dah 4 bulan

Assalamualaikum, dah lama gile tak update log. yelah orang rajin belajar gamaknya. =P tak ada maknanya ziqah tak update sebab malas. pejam celik pejam celik dah masuk bulan April. banyak benda dah berlaku , sedarkah anda ?

bagi ziqah, the first 3 months ni sangat memenatkan. nak tahu kenapa. confuse nak pilih aliran sains or akaun. actually ziqah memang minat sains, cuma tak minat bio. haha ziqah bagitahu ayah ziqah nak pindah ayah ziqah tak benarkan. 

nasib baik ada kawan2 yang support dari belakang. masa nak tukar aliran tu, kelas akaun dah mengalu2kan kedatangan aku. last-last tak jadi. ingatkan dia orang marah. rupanya tidak. cikgu pun banyak tanya 'betul tak jadi pindah? betul' ada cikgu yg support, dia cakap 'belajar je, yg penting hati tu'.

baik sungguh cikgu2 sekolah aku. caring sungguh. at first masa terdetik nk tukar tu rasanya macam ni 

0229_b35a_large

apa-apa pun, ziqah sekarang stay dekat kelas sains. orang nak jadi jurutera katakan.  =P kalau berangan ada usaha insyaAllah tercapai tau. jgn main2.

Assalamualaikum

Crazy Little Thing Called Love


Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.

Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

Tumblr_lkm4pk7rim1qbw48qo1_500_thumb%255b1%255d_large

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..

Mariomaurer_large
#Mario Maurer

308065_174853782595474_100002125615859_392925_1735792668_n_large
#Pimchanok Luevisadpaibul

__________________________________________________

Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

Aquny_large

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.

Tumblr_lmgktuyt1a1qjo6qyo1_500_large


Tumblr_ld7yjnwmh41qf7fjio1_500_large


okey2.. ini cover picture movie dia.

First-love-crazy-little-thing-called-love-2_large

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.

Nangis seyh bila scene ni. Ter-touching lak.

394671_236859569717259_105298392873378_530603_1915476115_n_large 20851_136533946372457_100000475563663_330045_1894289_n_large

383851_336598559690302_195682047115288_1574643_110212061_n_large

Hope korang tonton ye. Then share dengan Ziqah. Hope sangat korang comment ke apa ke. Coz Ziqah rasa blog Ziqah macam tak berpenghuni. 

Yang awkward tu pulak, Ziqah rajin meng-update tapi tak ada respon tapi adalah dua tiga orang silent readers. pheww.. 

ASSALAMUALAIKUM