Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

Illuminati Music Video

B1A4 MAKNAE
Assalamualaikum. Hari yang indah ini saya nak kongsi satu pengajaran untuk semua yang mendengar muzik. (?) Takkan lah tak pernah dengar lagu kot. Okaylah dalam banyak-banyak lagu, lagu apa kau orang suka. Nasyid, Blue, Kpop, Rock, Pop. Apa-apa lah. 
I just knew something that dalam banyak-banyak lagu yang ada di dunia ini, ada yang video muziknya penuh dengan illuminati (satanism).
Yang terkejutya video muzik KPOP pun ada. Adess. Tapi jangan ingat KPOP sahaja ada tau, lagu inggeris pun ada. Yeah 1:1. :p
Kepada kau orang yang rasa tak puas hati dengan apa yang saya pos kan ini. Bolehlah baca di blog ini. Saya respect sama tuan punya blog. Tapi saya tak tahu tuan blog tu Islam atau bukan.
Check this out : http://illuminationmusicvideo.blogspot.com

Couple Handphone Strap

Assalamualaikum. ffuuhh Semalam pergi Uptown. Bukan selalu dapat pergi maa. Ayah saya banyak sibuk tau. Tapi sayang adik bongsu I tak ikut, tidur rumah nenek dia.
Dekat Jonker Walk tu memang tak dinafikan memang panas, sesak. Banyak sekali orang. Tengah jalan-jalan tu jumpa handphone strap gambar owl. Comel gila. Bagi I lah. I pun belilah dengan adik I. RM4 saja.
Then ibu saya hilang. Jalan punya jalan nampak kedai jual strawberry dengan coklat plus biskut. So belilah, nampak pula ibu tengah shopping tudung dia lagi. Waduh kita pon tak beli tudung.
Ibu saya memang banyak tudung sampai ayah saya bising. Ayah saya kata dekat rumah tudung dah habis ke. HAHA Normal lah tu ayah. Perempuan.

Comel tak ? 
Assalamualaikum.

My Luhan

y u so cute ?
Assalamualaikum. Bertemu kita lagi setelah hampir sejenak tidak kita bersemuka. Today just nak cakap yg saya sekarang sedang gila dengan Luhan.
Luhan EXO-M. Hope sangat dapat tengok dia dlm rancangan muzik Korea. Luhan, baby-face awak sangatlah baby dan awak berumur 21. ffuuhh
'' Since you became a KPOP FAN, one of your dream / goal in life is to GO to KOREA ''
got to go Luhan and readers,, Assalamualaikum.





EXO fangirl

Assalamualaikum. Apa khabar semua? Hari ni nak menggedik fangirling sikit. Seperti yang semua tahu, EXO dah nak debut kan. So excited. EXO ni ada dua iaitu EXO-M dan EXO-K. 6 ahli setiap group. Hebat tak? Dah macam Super Junior lak.
Ziqah suka eerr.. jap. Dalam MV 'History' Ziqah suka sama Kai dan Sehun.

Kai from EXO-K 

Luhan from EXO-M
Yang ni TOP 2 bias ziqah dalam EXO. Kalau TOP 1 Luhan lah yg comel macam nak aku simpan dalam poket boleh ku peluk cubit main lambung anak patung. Tapi sayang dia EXO-M, tak boleh kami nak berinteraksi. =P Sebab EXO-M dah tentu-tentu promote dekat China.
Baby dont leave me Tak kisah pun. Ramai peminat kata Kai hampir serupa Taemin. Bagi Ziqah, adalah sikit. 

*comelnya Luhan my baby
dahlah itu sahaja nak kongsi. Pokoknya di sini saya menegaskan bias saya dalam EXO ialah Luhan dan Kai. Mana paling Ziqah suka? Luhan tau. LUHAN.
ASSALAMUALAIKUM
p/s: opening image gambar Woohyun, huahua

Adat belajar

Assalamaulaikum. Kali ni nak update pasal  Tadi masa subjek ~~~, for the first time saya rasa macam Ya Allah, rasa diri saya ni tak layak ke kelas Sains. Saya fikir positif dgn apa yg Cikgu saya cakap dekat kelas saya tadi. Dia kata esok kalau result SPM keluar, subjek killer Sains yang tiga tu tak dapat A, tak usahlah duduk berangan nak jadi doktor.
Bila cikgu cakap macam tu, terkesima saya. Macam ada pedang hiris hati saya. Serius saya cakap, ''layak ke saya ada dekat kelas ni?". Nak pulak keputusan PMR cikgu saya tu lagi bagus dari keputusan PMR saya. 8A  1C je kot. Buruk bebenau resultnya. 
Tapi bersyukurlah dapat banggakan ibu bapa. PMR je pon Yang penting sekarang ni matlamat SMA dan SPM. Cikgu saya minta maaf kalau buat cikgu rasa meluat dengan kelas 4 Sains. Masa cikgu tgh dok bercakap kat depan tu, saya kat belakang ni hanya boleh berzikir banyak2 lah nak tenangkan hati. 
Then apa boleh buat..

Ya Allah permudahkanlah urusan saya di muka bumi dan di akhirat kelak. Ami…

Dah 4 bulan

Assalamualaikum, dah lama gile tak update log. yelah orang rajin belajar gamaknya. =P tak ada maknanya ziqah tak update sebab malas. pejam celik pejam celik dah masuk bulan April. banyak benda dah berlaku , sedarkah anda ?
bagi ziqah, the first 3 months ni sangat memenatkan. nak tahu kenapa. confuse nak pilih aliran sains or akaun. actually ziqah memang minat sains, cuma tak minat bio. haha ziqah bagitahu ayah ziqah nak pindah ayah ziqah tak benarkan. 
nasib baik ada kawan2 yang support dari belakang. masa nak tukar aliran tu, kelas akaun dah mengalu2kan kedatangan aku. last-last tak jadi. ingatkan dia orang marah. rupanya tidak. cikgu pun banyak tanya 'betul tak jadi pindah? betul' ada cikgu yg support, dia cakap 'belajar je, yg penting hati tu'.
baik sungguh cikgu2 sekolah aku. caring sungguh. at first masa terdetik nk tukar tu rasanya macam ni 

apa-apa pun, ziqah sekarang stay dekat kelas sains. orang nak jadi jurutera katakan.  =P kalau berangan ada usaha insyaAll…