Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

2 Days 1 Night

So, it has been confirmed that Sung Sikyung, Uhm Taewoong, Lee Sugeun and Yoo Haejin left the show and will be replaced by Kim Joohyun, Kim Joonho, Defconn and Jun Junyoung.
OMG! Last episode of Joowon I was crying Niagra fall. What about this 4 brat's last episode. OMG! I'm grateful Cha Taehyun and Kim Jongmin are still in the show.
Anyhow I enjoyed this show since Kim C's last episode. After that I really love this show and keep watching it. So with the new cast member I hope it will not be awkward (well I guess not because we have Taehyun and Jongmin. The stupid and the bad luck one ). hahaha
But seriously I'm going to miss them ecspecially Sikyung my favourite member!  uwwaaaaaaaaaaa
Untill then, BYE!

SPM 2013! Let's Break A Record Bebeyh~~

Keputusan trial yang agak ok. 6A and blabla, tak mahu cakap. GPS Trial SPM SAIKHAD 2013 sangatlah tak disangka-sangka sebaik ini. Mudah-mudahan SPM 2013 SAIKHAD gila daebak terhebat. Amin.
Tiba-tiba nak update even tak ada siapa yang akan baca. 
Ya Allah, Engkau kurniakanlah keputusan yang cemerlang kepada semua calon SPM 2013 and calon SPM SAIKHAD 2013. Berikanlah kami kemudahan untuk menjawab peperiksaan dan lapangkanlah hati kami untuk belajar ikhlas keranaMu dan tidak bertuhankan gred A. Insya-Allah. Amin!
Sehingga ketemu! Assalamualaikum!

Shocked

Aku keluar dari bilik untuk ke tandas. Usai aku mengerjakan kerja yg patut, aku keluar dan ibu mendatangi ku dan bercakap dengan nada perlahan kepada aku ''Uteh meninggal.'' Aku seakan terkejut ''Uteh? Bila?'' Ibu sudah bergelinang air mata. Aku tidak merasa sedih sangat tapi Uteh itu kakak kepada ibuku. 
Ibu terus menyarung tudungnya untuk ke rumah nenek di kampung. (kampung tu dekat je dengan taman aku)   Nak saja aku peluk ibu tapi ibu sudah ingin bergegas ke rumah nenek. Ibu telah memberitahu ayah dan ayah berkata mungkin mereka akan ke Mersing (tempat tinggal Uteh). 
Tiba-tiba terdetik di hati aku, ''Allah, Uteh masih ada lagi seorang anak yang muda lagi usianya.'' Aku merasakan air jatuh di pipi ku. Uteh sudah lama sakit. (sakit apa? SULIT ) Aku berdoa agar Uteh diletakkan di kalangan orang-orang yang beriman. Pak Uteh, bersabarlah. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama orang yang sabar.

Movie Review : The Werewolf Boy

Song Joong Ki as Cheol Soo Park Bo Young as Sun Ee
Saat yang menyeramkan bila Cheol Soo menerkam Sun Ee masa dia membuka pintu bilik yang didiami oleh Cheol Soo. Suaranya yang serupa anjing ganas tetapi Cheol Soo ni macam serigala sebab dia akan berbunyi seperti serigala masa bulan mengambang. ( Satu scene je untuk itu)
OMG OMG OMG At first, I thought the movie is going to be a funny movie but then Ji Tae acts furiously feeling unfair about the fact that only he knew Cheol Su is not a normal man and nobody trust him. Sort of like that.
Pengakhirannya sangat sedih bila Sun Ee suruh Cheol Suu pergi, jangan datang dekat dengan dia sebab dia akan ditembak. Dan kembalilah pada masa sekarang, Sun Ee sudah mempunyai anak dan cucu. Dia kembali ke rumahnya itu dan dia ke bangsal, bilik yang didiami Cheol Suu dan OMG Cheol Suu ada dekat situ. Mula-mula rasa tak sedih sebab Sun Ee dah tua, bukan Park Bo Young tapi scene Cheol Suu bercakap wow! Membuak-buak air mata keluar. 
Cheol Suu bacakan bu…

Movie Review : Hearty Paws

Short Plot
11-year-old Chan-yi is looking after his lovely younger sister So-yi, by himself ever since their mother left them to find her own future. Despite their desperate situation of being abandoned by family and neighbors, these kids try their best to carry on life. One day, a little puppy joins this small family as Chan-yi steals it from an old couple’s kennel as a gift his sister’s birthday. Especially clever, this dog, whose name is “Ma-eum”, returns the love received from his new family with great loyalty and it seems as though their happiness would continue forever…only until a sudden accident brings them into collapse.
~
Kepada pencinta haiwan dan kanak-kanak sangatlah saya digalakkan menonton filem ini. Urm saya tengok pun sebab movie inilah movie yang TTBY Taejoon dan emaknya tak habistengok dan sebab lain ialah Yoo Seungho yang berlakon. Filem dia masih dia 7 tahun ( kalau tak silap ) pun saya tengok, The Way Home. Filem itu pun sedih sangat. 
Filem itu khas untuk…

Result Ujian Bulanan 1

BM                 : 71 ENG               : 83 MATH            : 54 ADD MATH  : 46 BIO                : 74 FIZ                 : 55 KIM               : 71 PQS               : 93 PSI                 : 70 SEJ                 : 60 BAT               : 40 
Nombor dalam kelas : 14/28 Nombor dalam tingkatan : -belum tahu-
Sekian!!


That Friends

That friends Who always beside me
That friends Their shoulders are my place to cry
That friends They know me too well
That friends I adore for their braveness
That friends I need when I am sad
That friends Who always are going to stand next to me