TERJAH SINI

Crazy Little Thing Called Love


Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.

Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

Tumblr_lkm4pk7rim1qbw48qo1_500_thumb%255b1%255d_large

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..

Mariomaurer_large
#Mario Maurer

308065_174853782595474_100002125615859_392925_1735792668_n_large
#Pimchanok Luevisadpaibul

__________________________________________________

Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

Aquny_large

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.

Tumblr_lmgktuyt1a1qjo6qyo1_500_large


Tumblr_ld7yjnwmh41qf7fjio1_500_large


okey2.. ini cover picture movie dia.

First-love-crazy-little-thing-called-love-2_large

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.

Nangis seyh bila scene ni. Ter-touching lak.

394671_236859569717259_105298392873378_530603_1915476115_n_large 20851_136533946372457_100000475563663_330045_1894289_n_large

383851_336598559690302_195682047115288_1574643_110212061_n_large

Hope korang tonton ye. Then share dengan Ziqah. Hope sangat korang comment ke apa ke. Coz Ziqah rasa blog Ziqah macam tak berpenghuni. 

Yang awkward tu pulak, Ziqah rajin meng-update tapi tak ada respon tapi adalah dua tiga orang silent readers. pheww.. 

ASSALAMUALAIKUM

Kalau saya..

Tumblr_lwjbtzdnjm1qiaduoo1_500_large

Assalamualaikum. Hari ini saya ingin menyatakan imaginasi saya kalau saya...

Ditakdirkan ke sekolah lain (bukan sekolah yang sekarang): Saya mungkin tak banyak ilmu agama. Saya mungkin tak banyak membaca Al-Qur'an.

Tak minat KPOP: Saya tidak akan tahu wujudnya Super Junior, SNSD dan JYJ. Saya mungkin tak tahu yang drama Korea ada disiarkan di 8TV.

Bukan seorang blogger,facebook-er,twitter: Saya tidak akan tahu apa yang terjadi di dunia setiap hari sebab saya lebih suka tengok tv.

Ditakdirkan masuk sekolah campur: Saya mungkin tak ada perasaan segan nak jumpa lelaki. Saya juga mungkin boleh menjadi sangat pemalas.

Tidak pergi tuisyen Matematik masa nak PMR: Saya kemungkinan gagal dalam subjek tersebut.

Itulah imaginasi saya. Apalah imaginasi anda ya? hahaha

Tumblr_lxrndldwa01r3isyro1_500_large

Tumblr_lyfv09igg51qmrcl1o1_500_large

419608_264385480301071_151985044874449_654117_1555209546_n_large

p/s: i really have nothing to post. shoot me!