TERJAH SINI

Aku Pandu Go Kart


alah comel yew anak aku .

Semalam aku pandu 'go kart'. Alah kereta yang tak berapa nak rupa macam kereta tu.


ni hah .

First time pandu katakan, punyalah nervous masa tu. Tunggu giliran nak pandu sebab ada family tengah racing. Aku bawa adik aku. Ibu aku bawa adik aku yg last. Adik lelaki aku pandu sorang. Lelaki katakan.




aku pandu 'go kart' . caye x? haha . lucu tol !

Ni satu lagi aku nak habak. Tiga kali berturut - turut aku accident . Yang lawaknye semua accident itu berlaku aku belum habis satu round lagi. Aku lah yang last. Mak aku cakap masa aku tengah bawa 'go kart' tu , aku lah satu - satunya makhluk dekat litar tu. Masa tu pulak dah ramai orang datang.

Segannya !!


aku tu ! hahaha.. Piala tipu jew ! haha

Itu sahaja nak cerita. Ini membuktikan aku betul - betul enjoy percutian aku. Hahaha .


25 / 11 / 1991

kalau lah aq comel cam budak nie..

okay ! spt korang sedia maklum hari ini birthday Kevin U-KISS. dia dilahir kan pada ( sila rujuk tajuk post ). dia masih muda dan hensem. ( hensem lagi jaejoong ) dia memang hilarious. dia serius bila bekerja.

dia salah seorang vokalis dalam kumpulan U-KISS. he got that talent. dia cantik bila menjadi perempuan. sejujurnya aku tak suka tengok dia kalau dia menjadi perempuan.


boleh lah comel dia kan.. bagi yang sama hari jadi dengan dia. bolehlah bangga dengan kwn2 korang. aku ni x de pon. hukhuk.

gila x tgk pic atas nie? ( x de kena mengena dgn tajuk )

so kepada semua -KISSME- wishlah Kevin dekat twitter die. HAPPY BIRTHDAY KEVIN!

"Harmony" is good


Itu gambar untuk filem Harmony ! Korang dah tengok ? Hari tu ada keluar dekat tv Al-hijrah ! Rugi korang tak tengok . Ini cerita Korea pertama yang aku menangis gila-gila . Firstly sebab anak banduan wanita tu terpaksa diberi kepada orang lain jadi anak angkat .


comel gila ? awk gila kalau kata dia x comel .

Yelah .  Mak dia tak silap akan dihukum gantung , so tak akan lah nak biar dia hidup dalam suasana penjara . Tak diberi pendidikan . Second yang aku sedih masa tukang conduct koir a.k.a profesor muzik itu dipanggil oleh pegawai penjara sebab masa untuk dia dihukum gantung . Gila aku menangis .

Yang aku hargai sangat , mak aku pun turut serta join aku tonton cerita Korea . Keluarga bahagia gitu . Mak aku x minat Korea . kahkah .


nie masa dia dengan mak dia ( bkn mak sebenar )

Check This Out

COLOURFUL Pictures, Images and Photos

hye peeps, lama sungguh dah tak update belog,
comel x pic dekat atas tu?

saat ini, ziqah nak kongsi pasal RUNNING MAN. alah variety show dekat Korea tu. Kepada KPOP-ers mesti tahu kan. Rancangan ni korang boleh tengok online dekat kshownow.net. Ziqah tengok dekat s.one , 393. 

Okey, sekarang Ziqah nak cerita pasal ahli RUNNING MAN. Yu Jae-suk, Ji Suk-jin, Kim Jong-kook, Gary, Ha-ha, Lee kwang-soo, Song Ji-hyo. Ahli terdahulu Lizzy dan Song Joong-ki.

Okay magnae dalam RUNNING MAN nie Lee Kwang-soo. Umur dia 26 kalau x silap. Even korang tengok macam dah tua, haha. Aku suka time kalau Kwang-soo cakap 'Gary hyung' , 'Jae-suk hyung' atau 'Ji-hyo noona'.

Minat KPOP vs Fanatik KPOP

ulzzang

Petang yang indah ni, tiba-tiba rasa nak kongsi pendapat Ziqah pasal minat atau fanatik KPOP. Sebab dekat sekolah Ziqah memang ada banyak yang tahu Korea, tinggal nak tahu dia orang itu minat atau fanatik sahaja.

Tanpa membuang masa, jom baca pendapat Ziqah !!!

Minat KPOP :

-tengok drama Korea dekat 8tv yang telah dialih bahasa kepada bahasa Cina ( Ziqah kadang-kadang tengok tapi yang tak syoknya itulah dalam bahasa Cina. dont bash me )

-dapat tahu pasal Korea dekat surat khabar Metro , Kosmo , etc . Memang dah baca tapi tak rasa excited pon.

-kalau kawan-kawan cerita pasal Korea tu, muka macam tak ada perasaan.

-kalau kawan ada majalah pasal KPOP ni , dia pinjam just nak tengok muka-muka yang cantik kacak shj.

-hanya tahu kumpulan Super Junior , Wonder Girls , SNSD tapi tak tahu nama ahli kumpulan.

Fanatik KPOP :

-tahu semua kumpulan , siap dengan nama ahli mereka . Kalau ada group baru , kena struggle hafal nama member sebab nak compete dengan kawan.

Nak tahu tak?

Candy Corn

Tadi kat sekolah 4 orang ustazah dari masjid terdekat datang tunjuk demo cara nak kafan mayat. Siapa yang tak datang memang rugi , tak dapat tengok pocong siang hari. ( tak ada kena mengena dengan tajuk )  haha. Okey, tadi aku kat sekolah dah berangan nak buat apa masa cuti. Cerita punya cerita tiba-tiba timbul topik:

PEREMPUAN MANDI DI KHALAYAK RAMAI ITU BERDOSA

Tentu korang cakap, 'tentu-tentulah berdosa mandi depan orang ramai' . Cop! Baru hari ini aku tersedar bila kawan aku yang cakap topik itu. Maksud aku ialah bila kita mandi di taman tema air , kolam air panas atau yang sama waktu dengannya. 

Agaknya selama ini aku memang tak pernah terfikir tentang ini. Astaghfirullahhalazim !! Aku dah berdosa. Korang yang dah baca post aku ini harap fikir banyak kali sebelum korang mandi ! Okay?