Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Flower Boy

Hey. ehh Assalamualaikum. Dah lama tak update blog. Hari ini nak update tentang Flower Boy. Mende tu? Entah Ziqah pun tak tahu. Flower Boy tu ditujukan untuk lelaki Korea yang wajah mereka memang hensem, perfect lah kata orang.


#song joong ki
kacak tak? Flower Boy lah tu. Flower kan cantik.
#sopretty
Okeylah. When I heard about Flower Boy, I was like 'how can a guy be so perfect?'. Nothing impossible right? So, flower boy does exist. Haha.
#lee seung gi

#kim heechul
Korang tak minat Korea. Sorry tapi Ziqah minat. Maaf kalau semuanya artis Korea. Tapi Ziqah rasa yang baca mesti girl kan.
#myungsoo L
#cho kyuhyun
#choi siwon
Setakat ini sahaja picspam Ziqah. Nak gambar-gambar comel, artis Korea dan lain-lain. Klik sini. Okeylah. Bubye!

Simple Quote

Banyak betul azam saya tahun ini. Tapi yang pasti azam tahun lepas haram tak tercapai.. tapi ada benda yang lebih baik dapat saya capai..
Hari ini saya nak kongsi quote untuk girl-girl dekat luar tu supaya korang jadi lebih kuat. "
"
"
"

Girls, don't cry for a boy. Let a boy cry for you. Girls give and forgive, but Boys get and forget 
Be carefull who you trust and tell your problems to. Everyone who smiles at you is not your friend.

Dont be afraid to be yourself. Remember an original is worth more than a copy...

Some relationships are like Tom and Jerry. They tease, they fight and irritate each other, but can't live without each other..

Seeing boys play with little kids is probably one of the most attractive things ever!

They say real girls ain't never perfect, perfect girls ain't never real.

I hate two faced people. It's so hard to decide which face to slap first.

Real men cry.

Every girl wants a guy who she can run up to with her hair in a mess,…

How to wink ?

Annyeong yeorobun ! Hari ini saya rasa sebak sebab kawan saya akan berpindah sekolah. Apa-apa pun hidup harus diteruskan.

Dan saya ada cara nak menceriakan hati saya sekejap. Munirah Karim even aku tak berapa nak rapat dengan kau, kau salah seorang kawan yang aku tak kekok bila dengan kau.

So, what we are going to do is.. wink! Lot of winks!

Things you'll need:
Two eyeballs.

1.Look at yourself in the mirror with both eyes open to practice.

2.Close one eye quickly. If you can't do one side, try the other. Do which ever side feels more comfortable.

3. Practice getting one eye as close to closing as possible if you can't get it shut all the way. Don't get frustrated if you can't get it there; it may just take you a while.

4. Close one eye and hold it with your hand if you still can't wink. Practice this until you can keep your eye closed even after you've released it from your hand.

5.Try winking the other eye once you get one eye down. With enough practice y…

Pra - Senior

hey kamu . ya kamu . aku suka kau .
Assalamualaikum.Fuyoo ! Lama gila Ziqah tak update blog. Kali terakhir masa hari ambil result PMR . hihi. So, hari ini Ziqah nak update pasal hidup Ziqah tahun ini . Ziqah rasalahkan, Ziqah rasa tahun ini mesti hidup Ziqah susah sangat.
Tapi bak kata orang ' Jangan putus asa ' . Ziqah putuskan untuk stay dekat SAIKHAD . Sekolah Ziqah yang Ziqah dah diami selama tiga tahun. Kalau sekolah lain form 4 mungkin boleh honeymoon sebentar tapi sekolah Ziqah tidak .
Tahun ini Ziqah kena ambil SMA ( Sijil Menengah Agama ) . Ziqah nak lah dapat Mumtaz. So, Ziqah kena banyak menghafal . Banyak yang korang semua tak jangka . So, Ziqah harap korang sentiasa bagi Ziqah sokongan dan doa untuk Ziqah.
Jangan risau ada ganjaran lah. Nahh .. 

comel x ?
berbaloi kan ? So, Selamat kembali ke sekolah everybody ! Belajar rajin - rajin. Jangan macam Ziqah asyik dok KPOP memanjang ! Assalamualaikum ..