TERJAH SINI

Flower Boy

Tumblr_lyfo2fb0al1r67c6jo1_500_large


Hey. ehh Assalamualaikum. Dah lama tak update blog. Hari ini nak update tentang Flower Boy. Mende tu? Entah Ziqah pun tak tahu. Flower Boy tu ditujukan untuk lelaki Korea yang wajah mereka memang hensem, perfect lah kata orang.


#song joong ki

kacak tak? Flower Boy lah tu. Flower kan cantik.

run, run her kiss is a vampire grin.
#sopretty

Okeylah. When I heard about Flower Boy, I was like 'how can a guy be so perfect?'. Nothing impossible right? So, flower boy does exist. Haha.

%25c0%25cc%25bd%25c2%25b1%25e2_5_large
#lee seung gi

Tumblr_ltcgpbl9zv1qe8j4bo1_500_large

Tumblr_lygskppe8d1r8m635o2_500_large
#kim heechul

Korang tak minat Korea. Sorry tapi Ziqah minat. Maaf kalau semuanya artis Korea. Tapi Ziqah rasa yang baca mesti girl kan.

Tumblr_lw9u10pu0e1r8tik5o1_500_large
#myungsoo L

Kyuhyun-cho-kyuhyun-23043205-500-500_large
#cho kyuhyun

Agziydkciaaokvp_large
#choi siwon

Setakat ini sahaja picspam Ziqah. Nak gambar-gambar comel, artis Korea dan lain-lain. Klik sini. Okeylah. Bubye!

Simple Quote

Tumblr_ly510kevbe1qlq8bco1_1280_large

Banyak betul azam saya tahun ini. Tapi yang pasti azam tahun lepas haram tak tercapai.. tapi ada benda yang lebih baik dapat saya capai..

Hari ini saya nak kongsi quote untuk girl-girl dekat luar tu supaya korang jadi lebih kuat.
"
"
"
"

Girls, don't cry for a boy. Let a boy cry for you. Girls give and forgive, but Boys get and forget 

Be carefull who you trust and tell your problems to. Everyone who smiles at you is not your friend.

Dont be afraid to be yourself. Remember an original is worth more than a copy...

Some relationships are like Tom and Jerry. They tease, they fight and irritate each other, but can't live without each other..

Seeing boys play with little kids is probably one of the most attractive things ever!

They say real girls ain't never perfect, perfect girls ain't never real.

I hate two faced people. It's so hard to decide which face to slap first.

Real men cry.

Every girl wants a guy who she can run up to with her hair in a mess, no makeup on & says "You're beautiful."

Never change yourself for anyone, if they say you need to change. They're the ones who need to change. Not you.

Dear girls, every calorie you eat is not a war. You are BEAUTIFUL no matter what

When guys get jealous it's kinda cute. When girls get jealous World war III is about to start.

Sometimes, tears don't express the pain you get. Sometimes, it's the smile you fake.

Ladies, there's always going to be that one girl who's prettier than you, but you've just got to find that one guy who doesn't care.

Nobody is ugly. There are just different levels of beauty. Therefore, everybody is beautiful. Even you, the one reading this post.

Anyone can make you happy by doing something special. But, only someone special can make you happy WITHOUT doing anything.

Cute guys make you crazy, hot guys make you melt, cool guys make you daydream. But funny guys make you fall in love without knowing it.

A guy who doesn't respect girls, doesn't deserve one.

One guy can make you hate all the guys, but one man can teach you that not all guys are the same.

Bagi saya, ia amat membantu dalam membina kekuatan diri. Even tak banyak. 

How to wink ?

19343_104243566262334_100000300741962_101268_215362_n_large



Annyeong yeorobun ! Hari ini saya rasa sebak sebab kawan saya akan berpindah sekolah. Apa-apa pun hidup harus diteruskan.

Dan saya ada cara nak menceriakan hati saya sekejap. Munirah Karim even aku tak berapa nak rapat dengan kau, kau salah seorang kawan yang aku tak kekok bila dengan kau.

So, what we are going to do is.. wink! Lot of winks!

Things you'll need:
Two eyeballs.

1.Look at yourself in the mirror with both eyes open to practice.

2.Close one eye quickly. If you can't do one side, try the other. Do which ever side feels more comfortable.

3. Practice getting one eye as close to closing as possible if you can't get it shut all the way. Don't get frustrated if you can't get it there; it may just take you a while.

4. Close one eye and hold it with your hand if you still can't wink. Practice this until you can keep your eye closed even after you've released it from your hand.

5.Try winking the other eye once you get one eye down. With enough practice you'll be able to wink one eye at a time quickly one after the other.

6. Make sure, by checking yourself out in the mirror, that you aren't squinting or making a weird face when you wink. Practice winking until you look normal and natural doing it.

7. Try out your new wink on a friend. You'll be able to see by the expression on his face whether you've done it correctly, or if you still need more work.

Senang jew. Ada satu time ni kawan aku wink kat aku. Perempuan je pon. Itu belum Jaejoong yang wink kat aku. My JJ !

Tumblr_lw2cdwl3mn1qlccy4o1_500_large

Kalau dah nama artis, tak jadi macam mana pun wink mereka tetap orang kata comellah. Tak kisahlah kalau mata antunna semua sepet ke besar ke. Mostly lah aku tgk Korean and Japanese wink lawa!

Tumblr_lnrgckwdag1qjotvy_large
Tumblr_lnp4dfx90v1qjoqpzo1_500_large
Tumblr_ln3eektnex1qhpf9yo1_500_large

yelah girl pulak. 

Tumblr_lcpl39p55d1qf87r6o1_400_large
Tumblr_lw64f7jwzq1qk8q8ho1_500_large
20110723_tara_jiyeon_large

 cute day from cute people 

Un niƱo curioso...

Contest Me and My KPOP Idol


Assalamualaikum. I'm so nervous sebab ini contest pertama Ziqah. Contest ni Ziqah masuk sebab hadiahnya menarik gila. Ziqah gila KPOP sebab tu Ziqah nak sangat masuk contest ni. Kepada yang berminat boleh pergi sini.

Nak edit gambar Ziqah dan Jaejoong satu hal. Nasib baik ada photoscape senang kerja Ziqah. Rasa segan ada gak nak post photo Ziqah. Haha. Jom ramai-ramai join contest ni. Lebih ramai lebih gempak. KPOP FTW !


Hope dapat menang contest ni. Hwaiting !



Pra - Senior

Tumblr_lvt4w5ankx1qc0y68o1_500_large

hey kamu . ya kamu . aku suka kau .

Assalamualaikum.Fuyoo ! Lama gila Ziqah tak update blog. Kali terakhir masa hari ambil result PMR . hihi. So, hari ini Ziqah nak update pasal hidup Ziqah tahun ini . Ziqah rasalahkan, Ziqah rasa tahun ini mesti hidup Ziqah susah sangat.

Tapi bak kata orang ' Jangan putus asa ' . Ziqah putuskan untuk stay dekat SAIKHAD . Sekolah Ziqah yang Ziqah dah diami selama tiga tahun. Kalau sekolah lain form 4 mungkin boleh honeymoon sebentar tapi sekolah Ziqah tidak .

Tahun ini Ziqah kena ambil SMA ( Sijil Menengah Agama ) . Ziqah nak lah dapat Mumtaz. So, Ziqah kena banyak menghafal . Banyak yang korang semua tak jangka . So, Ziqah harap korang sentiasa bagi Ziqah sokongan dan doa untuk Ziqah.

Jangan risau ada ganjaran lah. Nahh .. 

Tumblr_lvy3iri7zg1r63vlho1_400_large

comel x ?

berbaloi kan ? So, Selamat kembali ke sekolah everybody ! Belajar rajin - rajin. Jangan macam Ziqah asyik dok KPOP memanjang ! Assalamualaikum ..