TERJAH SINI

Gongchan buat pembedahan ??

Tumblr_m6za7ah8fd1rr1f41_large

Assalamualaikum kepada semua silent readers saya. 

Dah baca dekat ALLKPOP, B1A4′s Gongchan undergoes surgery, removes kidney?? Tengok tajuk entry terus pheww rasa macam.. omg Gongchan? Gongchan mana? Takkan B1A4's Gongchan.

Umur muda lagi kott.. Dah kena buang buah pinggang. Poor my Gongchan!! Allah knows better.
Kalau ikutkan tarikh aku post entry ni, dia dibedah semalam. Mesti sakit.. aww sakitnya 

oh my god.. girl please.. mak kau sakit kau tak risau pulak.. artis KPOP yg tak tahu kau ni wujud pon kau risau bagai nak gila.. Hey sorry okay! Kalau mak aku sakit.. aku yang tak panas buntutt duduk tau. Sedap hati mak nenek ko je! Biarlah si Gongchan tu tak tahu aku wujud. Pulak aku kisah. kisah lah ckitt. haha

Berdasarkan apa yang aku paham, syarikat dia orang kata masa promotion ''Sleep well, Good Night'', Gongchan baby selalu mengadu sakit dekat sisi dia. (pinggang)
Check punya check, sah lah buah pinggang dia dah tak dapat befungsi dengan betul. 

Ni kenyataan dari syarikat 

''During promotions for ‘Sleep Well, Good Night’, Gongchan had complained of pains in his side. After receiving a complete medical checkup at the hospital, it was revealed that his kidney was not functioning well. However, Gongchan had a strong desire to continue with promotions and receive surgery after the group’s activities, so we decided to delay his surgery. Whenever Gongchan experienced pain, he’d receive painkillers and continue with promotions. He always had a bright smile while thinking of his fellow members and his fans, making his medical condition unaware to the public. Gongchan had personally asked to keep the news of his surgery quiet because he did not want to cause unnecessary concern for his fans."

Semoga cepat sembuh! Tak sabar nak tengok B1A4's Hello Baby ! 

Annyeong!

Tumblr_m5u3xnoszn1rqdzb7o1_500_large


Ingatan Aku Cetek

Tumblr_m5pgomanlg1rud09so4_500_large

oh my cutie Sehun =.='

Assalamualaikum. Bertemu kita lagi dalam hari dan waktu yang sama dalam rancangan bual bicara  di blog saya ini. hehe Hari ini mak aku belikan majalah Remaja. fuh Cover depan gambar EXO Najwa Latif. Belek punya belek, ada satu ruang FB Remaja.

Dekat situ melambaklah post fb user share pengalaman berpuasa masa kecik. Ada yg kata sorok makanan dalam baju. Ada yg cakap masuk bilik air bukak hot shower masak maggi minum air paip. Ada yg seludup makanan masuk bilik.

Macam-macam. Lain pulak kes aku ni. Aku tak hingat langsung pengalaman first time aku puasa. Mak bapak aku pun tak ada cerita. Al kisahnya begini agaknya..

Aku tak pernah puasa masa kecil. haha

Aku ingat memori aku berpuasa start darjah enam atau mungkin lima. Dah naik sek men tu confirm lah aku ingat. Ingatan aku yang cetek, kesian kau dapat aku !

Wokey itu shj nak kongsi. Selamat menyambut Ramadhan. Terawikh jgn lupa. To all 96' batch SAIKHAD. Good Luck for SMA! Hwaiting~ 

Tumblr_m79dztjjxb1rrzovoo1_500_large

Syafawi [DONE]

Tumblr_m5zfylpxlr1r6nctz_large


Annyeong yeorobun !!! Wahhh berbahasa Korea pulak.. Just nak cakap yeah I'm free as birdsss.. for the meantime. Belum SMA lagi so, tak ada maknanya free as bird. in your face lah ziqah


Dapat giliran pertama untuk ujian Syafawi bukanlah sesuatu yg menyeronokkan. Yang part seronok tu bila tengok bestie aku yang lain gementar tunggu giliran sambil menghafal surah. hahaha actually, aku respect sama dia orang kerana lebih banyak ayat dia orang hafal


Satu soalan aku tak dapat jawab bila kena ulang dan sambung ayat 31 surah al-Baqarah. aaahhhh Rugi gila aku tak hafal ayat 30+. malas itu aku  

Untunglah kawan-kawan aku yang otak memori 10000000GB. ada ke ?

 Aku ni huh jgn kata memory card, tempat nak cucuk memory card pon tak ada. Geramnya....

Tumblr_m30gs6k7zc1qc1uuro1_500_large

Annyeong yeorobun!!! Much love from me! Ppuing ppuing!

Z.U.F.F.A

Exo10_2520copy_large



LIKE A BOSS


Assalamualaikum. Hari Ahad yang mulia ini saya nak ceritakan pasal my new superb branded (branded ke) gang. Yeah. Start form 4 ni lah kami baru mula rapat. Kalau tahun-tahun sebelumnya, kami saling tidak mengenali atau lebih detail lagi tak rapat langsung.

Dalam cerita keakraban kami ni, kami siap tempah baju gang. Woah! Itu semua kerja FIZA. Dia yg rancang baju. Saya dan lain-lain hanya tukang membeli. Cerita pasal Z.U.F.F.A. It stands for Z: ziqah, U: umi, F: fika. F: fiza dan A: aina.

Saya berharap hubungan persahabatan kami ini berkekalan hingga syurga. Insya-Allah. Masa ujian tara hari tu, dengan berkat sokongan mereka, saya dapat habiskan 400 meter. Yelah saya tak pernah berlari 400 meter. 

I'm very sure that every single person in this world have this kind of friendship. Even saya ada kawan baru, saya tetap tidak pernah lupa dengan semua orang yg pernah menjadi sahabat saya dan mereka akan sentiasa menjadi sahabat saya.