TERJAH SINI

MY LIFE IN UNIVERSITY

💗

Assalamualaikum. Pheww setelah lama tidak aku update blog. Yelah aku dah mula melanjutkan pelajaran di sebuah IPTA iaitu UITM Melaka Kampus Jasin. Well UITM ni tak masuk Jasin pun.

Okay, alang-alang sudah menulis ni, aku nak cakap aku ambil Diploma Sains Komputer. Well, most of my schoolmates sambung STP dan STAM. Ada jugak yg pergi matrikulasi. Beberapa je kot yg ambil diploma. Long short story, ia bukan mudah. Bahkan sama susah mcm yg lain kot.

Kita org kena struggle for the first three semester kata lecturer ELC aku. And untuk three first semester ni jugak kita org kena berkoku bagai mcm sekolah menengah. haha -.-'

Next, haha nak dikirakan aku agak shock dengan persekitaran di sini. Ye lah aku sekolah perempuan, masuk IPT kena bergaul dengan lelaki. Kena lak classmates semua mcm  hawau  mawar gitu.. Kena menghadap muka dia org sampai habis semester. Yakni 2 tahun. burr -.-''

Mereka semua okay je actually. Cuma tinggal semua mulut mcm cb. haha okay STOP mencarut.

Apa lagi ek? erm.. Kehidupan di kolej aku sgt teratur, agaklah. Truthfully, aku pernah terlajak tidur sampai pukul 9.42 a.m. dan kelas bermula pukul 10.00 a.m. Bayangkanlah perasaan aku masa tu. Dgn gabranya. Tak mandi kau hari tu.

Haha jadi kesimpulannya, aku nak cakap aku tak expext nak terus ambil diploma haha. Best duduk kolej sebab boleh belajar dgn kawan. Call je, then turun belajar sama-sama.Makan sama-sama.

Okaylah sampai situ je. Aku bukan dpt online pun selalu. Nak update blog dekat U mmg tak lah. Kalau ada masa, aku akan usaha menapak di mana-mana lab yg kosong. FSKM minor kot dekat sini. Siapa je nak marah.

Sampai jumpa. Assalamualaikum.



PLKN : tinggal kenangan

cute~


Some memories are not worth telling. But I should do this because it worth for people out there.
Okay! Nak mula macam mana ek? Saya mula dengan borang. Macam yang korang tahu korang akan dapat surat kan. Dalam tu ada banyak gila borang. Tak lah banyak gila pun. Atau korang kena download sendiri borang tu. 

Ada borang maklumat diri, etc dan medical check up. Korang isilah borang tu dengan ikhlas dan tenang ya. hehehe Seriously saya tak buat medical check up pun sebab saya tak ada penyakit kronik. But to my suprise, jurulatih PLKN minta borang medical check up tu. Oh boy!! Nasib saya bawa borang tu dengan sampul surat sekali. Kalau tak? Saya tak tahu apa jadi.

Selesai borang! Now, kita pergi ke hari pendaftaran. Setiap negeri ada perhentiannya sendiri kan. Kalau Melaka dekat Stadium Mini Jasin dan MITC. Kalau Johor tu dekat Stadium Hoki apatah dengan Taman Daya kot. Okay! Ni korang kalau tak nak beratur panjang gila, datanglah seawalnya.

Saya datang lambat sikit tapi MasyaAllah barisnya panjang ke selatan. Nasib baik kawan sekolah rendah saya sampai awal dan dia dah ada dekat agak2 depan. Saya pun mencelahlah. Pakaian masa tu, saya pakai seluar track dengan baju ala2 muslimah gitu. Ada je orang pakai baju kurung. Baju apa2 pun boleh.

Selesai pendaftaran! Sekarang, pergerakan masuk KEM/HELL. hahahaha Tak adalah hell mana pun.Perjalanan dari tempat berkumpul ke kem mengambil masa 1 jam lebih. Kem saya KEM PLKN WARISAN, MASJID TANAH terletak jauh dalam ceruk kelapa sawit. Dibentangi tanah merah sepanjang ladang kelapa sawit tu lagilah membuatkan saya nervous sampai nak terkeluar jantung.

Bila masuk je kem. Jurulatih suruh keluarkan beg dan letak tepi. Then, kami kena bagi segala borang yang berkenaan. Selesai itu, pemeriksaan bagasi. Kemudian, pembahagian dorm dan kompeni. woo Kompeni Delta memang kompeni yang kuat kuat kuat kuat!! Saya Delta dan pelatih daripada Kump 1/Siri 1 2014.

Selepas tu, saya pun dengan berat hati, nervousnya heret beg roda saya mencari dorm saya. Alhamdulillah saya sama kompeni dengan kawan baik saya tadi. Dah lah sama kem, sama kompeni, sama dorm pulak tu tapi akhirnya saya pindah BP8 di mana ia berada di bawah BP7. Pindah ni sebab nak sama ratakan ahli dorm. Bukan sebab ada orang saya benci. cehhh

Okay selesai satu bahagian PLKN. Bahagian makan, riadah, kelas, solat, bangun pagi, cuci baju etc saya sambung di post akan datang. 

Assalamualaikum!!

Tamatlah sebuah episod hidup ku.

Peoples, I'm Back!!

Assalamualaikum! Dah lama rasanya tak menulis di blog ni. Kali terakhir ialah pada hari sebelum saya mendaftar masuk ke PLKN. Dan hari ini genap 1 bulan 1 minggu 1 hari saya telah berada di rumah.

Berita tentang saya sudah tamat latihan pun orang dah tak nak dengar. OTL
hahaha Itu cerita lain. SO.. give me a big hug guys because a person like me did finished a camp succesfully!!

Wonderful ✿ | via Tumblr

Well, it is a back hug. Who cares?

Jadi, nak cerita episod hidup saya di PLKN ni memang memakan banyak post dan saya tak tahu bila nak tulis. Fikir nak post satu episod malam ni tapi tengoklah. Kalau bf saya *slap me please* tak online, saya post satu episod.

Sebab saya sbg budak yang kena menjalani PLKN, sebelum saya daftar masuk, saya memang search internet, baca dan memahami perjalanan hidup bekas pelatih-pelatih PLKN. *noob katakan*

Dan saya yakin pasti ada seorang atau dua orang hamba Allah yang sukarela nak baca post saya. Nervous! Tapi yang batch 2 kan dah daftar masuk kem so maybe pelatih-to-be batch 3.

Okay lah sampai sini je. Agak-agak nak baca post tentang episod di PLKN saya, tunggulah sampai pukul 1 ke 2. Kalau tak ada tu, dah tidur le.

Assalamualaikum!!

Finally, I'm married!



First of all, I want to say sorry to all my friends because i didn't tell them about my marriage. I'm so so so sorry. It's not about I don't want you to know but I'm shy. I held this marriage at somewhere far from here (Melaka) so that nobody knows exclude my relatives.

While you reading this I'm so sorry because that is just a joke!! I lied! Fine! I just want you to read this post because finally the day I'm going to PLKN is here. Tomorrow I'll depart from home around 7 a.m. and will arrive home 18th of March. Well that exclude the days off.

I'm going to miss my boyfriends and girlfriends so much.
Actually my dad and my mom come first.


Farewell.

Maybe, the moment you read this I'm already gone so make sure you call me as fast as you can okay. Specially you, DO KYUNGSOO! I miss you already baby!!


♕Squishyyy

(1)

cr. wish boy

Tumblr

My top 3 bias in EXO-K.

BYE! ASSALAMUALAIKUM! ADIOS!