TERJAH SINI

Aduh.. KPOP ohh KPOP


Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia. Tadi dekat sch ada buat ceramah Israk Mikraj. Huhu excited ni nak dgr.

Ceramah punya ceramah, ustaz tu, bekas pelajar sch ni juga, tegur pasal remaja sekarang yg minat KPOP.
Sungguh-sungguh dia bash KPOP. 

Duduk dengar dia ceramah tu jadi rasa terkilan. "Salah sangat ke aku minat KPOP?" "Tapi aku obses KPOP tapi serius aku tak lalai jlnkan tanggungjawab sbg Muslim"

Then aku teringat Ustaz Azhar punya ceramah pasal KPOP. Tak adalah sekeras ustaz ni. Saya berasa sangat sedih dan bersalah terhadap minat saya

Ya Allah. Jika benar aku telah benar-benar jauh tersasar dari jalan redha Mu, kembalikanlah ku ke jalan yg benar. Amin.

Kawan-kawan ku. Jika kamu semua rasa aku ini terlalu obses dgn KPOP dan benar-benar hilang arah. Tegurlah aku meski ia adalah menyakitkan buat ku.

Assalamualaikum.

Loyal Fan of EXO

Tumblr_m55zomnlxg1r4j89ho1_500_large

his smile *die

Assalamualaikum. Siapa tak baca post ini, sila baca sebelum baca post ini. Dekat post tu, Ziqah kata bias Ziqah dalam EXO-K Kai kan? hahaha tapi Ziqah tak perasan pulak Ziqah suka dia.

Ziqah minat Sehun. seriously saya rasa mcm nak tergelak besar-besaran tapi dah malam. *slap myself 
Mind me for a while


Tumblr_lotn59qzqz1qb6ce4_large

Okay. Sekarang ni saya berpasangan secara mental dengan Sehun. huahua

Tumblr_m553woz5ks1qk5kgco3_500_large

Umur dia 18 tahun. 2 tahun shj beza. haha Cakap mcm saya memang ada jodoh dgn dia ja. Serius tengah ketawa ni. Saya pun tak tahu apa yg lawak. *slap again Saya gelak sebab tajuk post kata 'loyal' tapi saya tak loyal. 

LOLOL i need to stop. aahh my tummy hurts.. Bubye !

Simon D

20110801_simond_heechul_00_large

Assalamualaikum. Nur Haziqah di sini. Bukan PA dia okey! bwahaha Okay stop! Big Bang Monster dah keluar. Dah dengar ? hahaha So addicted dengan lagu tu sekarang. Nak-nak part Daesung 'I love you, Baby I'm not a monster'.

Dalam Big Bang, saya minat Daesung. Lantaklah orang cakap dia tak berapa nak hensem. haha ok back to the title. Tiba-tiba tadi tengok OMS dekat youtube. haha Simon D seriously hilarious gila. Since OMS, agak minatlah juga kat Simon D yang pada asalnya tak tahu siapa dia ni.

Lepas dah buat research, dia rapat dengan Heechul, Hongki dan Junhyung. Satu club iaitu Chocoball kan? Kalau silap bagitau ya. Katanya kelab tu consist member yg type blood AB. Blood type awak AB ke? Kalau ya, leh masuk. haha

Saya punya blood type pun saya tak tahu. Okaay di sini ada gif Simon D yg muka mcm nak bagi pelempang jew. haha

Tumblr_lgnswls45b1qa4uc1o1_500_large

Bubye !

Rolf like Buffalo

Tumblr_m4wxxeald11rxq9wpo1_500_large

Assalamualaikum. Sejak artis Korea dijemput ke Perhimpunan Hari Sejuta Belia tu, berduyun-duyun artikel pasal KPOP keluar dekat media di Malaysia.

*post ini tiada kaitan dgn ayat di atas

Ayoo waddup ! Dah dgr news baru. EXO akan start muncul dalam variety shows. yeahh ! Tak sabar sangat! Siapa sama mcm saya? Agak lama kan nak tunggu. Tak silap saya masa Boyfriend debut, sekejap je mereka dah muncul dlm shows Questions that can Change the World ( tak pasti tajuk ). 

Korang semua nak tgk siapa keluar dekat variety shows? Kalau saya, saya nak tengok Sehun, Baekhyun dgn Chanyeol ! 

Tumblr_m19mdenhus1qc9u92_large

Bye !

KPOP Idol Couple

Tumblr_m4uw1k4kdi1r7644no1_500_large

Assalamualaikum. Fuuyoh gila lama tak update. Hari nak update pasal couple dalam Exo. Saya tengok international fans kan ramai yang suka couple2 yg ada ni.

Contohnya kalau Super Junior tu EunHae. DBSK tu YunJae. Kalau SHINee JongKey. Kalau EXO pulak ada HunHan, TaoRis dan Baekyeol *etc. Ya betul dekat Korea hubungan mcm tu dikira biasa. Dan ia sama sekali bukan gay.

Tapi saya sbg seorang perempuan 100% tidak suka couple2 ni. Entah apa yg fans lain suka sangat saya pon tak tahu. Kalau tengok admin page ** post gambar-gambar edit yang sememangnya ekstrem, menyirap tengok.

Kalau buka AFF tu, ya Allah bermacam-macam fanfic tentang couple2 dia orang boleh reka. Daebak! Lagilah saya tak suka nak baca. Tapi saya suka satu couple je. Sehun dgn Ziqah. bwahahahaha 

894700948_large

erkk.. Bye.