Skip to main content

Super Excited!!!

wae? wae ? wae? hahaha~ first of all nk minta maaf kat bini dongho and bini nickhun coz x dpt gi library.. saye nk gi KL lah..rombongan tadika dak haiqal (wth? tadika?~??~~!) ....eermm...sepatutmye ibu gi... ibu lak batuk2 alah2 nk demam gitu... kesian lak.. tpi mmg nk ikut pon.. hihi.. so omma!! get rest!! dont be sick~~

kepada bini molla~ aq jeles tgk header ko.. photoshop aq dh abis trial benci tauk!! nnti nk download again n again .... huhuhu... pesal ler aq gi jln2.. belajar lah wey.. pocoyo arh..ikot rombongan tadika... klo sek rendah ok ler gak~ hahaha~~ wat ever.. nnti i post pic2 okey!!! 

kpd kwn2 ku yg korang rse aq syg korang.. doakan aq selamat pergi n pulang... jgn indoo aq. kerana kerinduan aq kt korang x pernah ilang walaupon kite pernnah bergadoh... citer pasal gado~ klo aq gado nan balqis.. giler awkward... x tau nk ckp pew..kdg2 klo aq bad mood.. mmg sakai... aq serba salah!! spew nk tego spew lu... gggggrrrrr... aq benci kdg2 nan diri aq nie...

sbb aq bad mood org len jdi mangsa~ contohnyew.. balqis n pika.. pika lgi trok arh klo nk dibandingkan nan balqis.. coz pika dh tau sgt aq.. so she better watch out arh.. tpi klo balqis die still x dpt pastikan keadaan aq.. happy or bad mood yg menyebabkan kdg2 die menjadi mangsa keadaan! KESIAN~!!

itulah sajalah coretan saya sebelum saya menutup mata..!


ANNYEONG!!!

Comments

Popular posts from this blog

Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.
Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..
#Mario Maurer
#Pimchanok Luevisadpaibul
__________________________________________________
Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.




okey2.. ini cover picture movie dia.

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.
Nangis seyh bila sc…

CS110 Sains Komputer

Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?
So, I'm going to start with plan of study. 


Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.
Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa
haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*
Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.
Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to…

Aduh.. KPOP ohh KPOP

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia. Tadi dekat sch ada buat ceramah Israk Mikraj. Huhu excited ni nak dgr.
Ceramah punya ceramah, ustaz tu, bekas pelajar sch ni juga, tegur pasal remaja sekarang yg minat KPOP. Sungguh-sungguh dia bash KPOP. 
Duduk dengar dia ceramah tu jadi rasa terkilan. "Salah sangat ke aku minat KPOP?" "Tapi aku obses KPOP tapi serius aku tak lalai jlnkan tanggungjawab sbg Muslim"
Then aku teringat Ustaz Azhar punya ceramah pasal KPOP. Tak adalah sekeras ustaz ni. Saya berasa sangat sedih dan bersalah terhadap minat saya
Ya Allah. Jika benar aku telah benar-benar jauh tersasar dari jalan redha Mu, kembalikanlah ku ke jalan yg benar. Amin.
Kawan-kawan ku. Jika kamu semua rasa aku ini terlalu obses dgn KPOP dan benar-benar hilang arah. Tegurlah aku meski ia adalah menyakitkan buat ku.
Assalamualaikum.