Skip to main content

My Fav Japanese Drama!!!

okey thx to my unnie.. coz suggest sye tgk citer Yamato Nadeshike Shichi Henge... best giler.. dh abis citer tu ( 10 ep je )...sye buat ler survey drama jepon len.. terjumpa lak citer Mei Chan no Shitsuji ,.. nie lgi ler.. giler bapek best!!! okey ! now its time for me to make summary ! haha


okey! citer ini mengisahkan tentang seorang bdak perempuan yg bernama MEI.. ibu bapa si Mei nie dh x de.. so die stay kat umah kwn die... satu ari.. adw seorang mamat hensem bernama RIHITO dtg kpd Mei nie and die ckp die nie Butler si Mei nie... dipendekkan citer.. si Mei terpaksa pindah ke sebuah sekolah perempuan di mana setiap murid mempunyai seorang butler..

butler die org tu adw yg hensem.comel.biol2.. and pelajar kt ctu adw rank sendiri.. pling low ialah 'OMBRA'' x silap.. pling high ''SOLE''.. si Mei nie Ombra.. haha.. coz die baru msuk... peraturan sek ini ... diharamkan percintaan antara butler dan pelajar..haha... okey.. setiap hari kt sekolah .. adw jew masalah.. bermula dri bdk2 x suke die sampai ep akhir sume suke die... and berckp psal percintaan antara butler n pelajar.. mesti korang curious.. Mei nan Rihito ni bercinta ke x? hehehe... tgk ler bru tau.. tpi adw satu lagi yg buat hati aku ptah.. MIZUSHIMA HIRO (RIHITO) dah kahwin!! aaaaaaaaarrrrrrrrgggggggggghhhhh


hensem!! K.O!


hehe.. next drama is Yamato Nadeshiko Shichi Henge... nmpak x pompuan berpakaian gelap tgh kt pic tu... pompuan tu sebenarnyew luahkan perasaan die kt seorang laki nie.. tpi laki nie reject die.. die heartbroken lah... start dri tu die kwn dgn patung makmal..die suke horror movie and die suke skeleton... rambut die panjang takat hidung.. die nie x leh nampk org yg hensem... pompuan cantik.. pasangan yg bahagia.. sng citer ''kebahagiaan'' nanti die akan nmpak cam ala2 sinaran kat die org... klo tgk kt pic tu.. laki2 tu mmg hensem.. so setiap kali terpandang die org.. pompuan nie akan ckp ''bri..bright!'' and hantuk kepala mamat2 tu ..

citer nie... 4 org laki kat atas tu harus menukar penampilan dan sifat pompuan tu menjadi seorang ala2 LADY gitu... klo berjaya sewa rumah free! klo x berjaya kene tambah kot.. lebih kurang gitu arh... ending citer nie happy... tgklah best sgt!! aq suke watak Tegoshi Yuya as Toyama Yukinojo


comel!!!!

and Uchi Hiroki as Oda Takenaga


semart!!

okey setakat nie aq fav citer nie.. byk lgi aq fav..so far.. aq mmg rewind citer nie.. citer nie adw dlm anime and versi org.. haha.. i prefer versi org.. klo tgk anime mcm x de perasaan nafsu.. haha..

ANNYEONG!!

Comments

Popular posts from this blog

Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.
Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..
#Mario Maurer
#Pimchanok Luevisadpaibul
__________________________________________________
Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.




okey2.. ini cover picture movie dia.

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.
Nangis seyh bila sc…

CS110 Sains Komputer

Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?
So, I'm going to start with plan of study. 


Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.
Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa
haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*
Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.
Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to…

Aduh.. KPOP ohh KPOP

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia. Tadi dekat sch ada buat ceramah Israk Mikraj. Huhu excited ni nak dgr.
Ceramah punya ceramah, ustaz tu, bekas pelajar sch ni juga, tegur pasal remaja sekarang yg minat KPOP. Sungguh-sungguh dia bash KPOP. 
Duduk dengar dia ceramah tu jadi rasa terkilan. "Salah sangat ke aku minat KPOP?" "Tapi aku obses KPOP tapi serius aku tak lalai jlnkan tanggungjawab sbg Muslim"
Then aku teringat Ustaz Azhar punya ceramah pasal KPOP. Tak adalah sekeras ustaz ni. Saya berasa sangat sedih dan bersalah terhadap minat saya
Ya Allah. Jika benar aku telah benar-benar jauh tersasar dari jalan redha Mu, kembalikanlah ku ke jalan yg benar. Amin.
Kawan-kawan ku. Jika kamu semua rasa aku ini terlalu obses dgn KPOP dan benar-benar hilang arah. Tegurlah aku meski ia adalah menyakitkan buat ku.
Assalamualaikum.