Skip to main content

Crazy Little Thing Called Love


Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.

Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

Tumblr_lkm4pk7rim1qbw48qo1_500_thumb%255b1%255d_large

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..

Mariomaurer_large
#Mario Maurer

308065_174853782595474_100002125615859_392925_1735792668_n_large
#Pimchanok Luevisadpaibul

__________________________________________________

Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

Aquny_large

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.

Tumblr_lmgktuyt1a1qjo6qyo1_500_large


Tumblr_ld7yjnwmh41qf7fjio1_500_large


okey2.. ini cover picture movie dia.

First-love-crazy-little-thing-called-love-2_large

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.

Nangis seyh bila scene ni. Ter-touching lak.

394671_236859569717259_105298392873378_530603_1915476115_n_large 20851_136533946372457_100000475563663_330045_1894289_n_large

383851_336598559690302_195682047115288_1574643_110212061_n_large

Hope korang tonton ye. Then share dengan Ziqah. Hope sangat korang comment ke apa ke. Coz Ziqah rasa blog Ziqah macam tak berpenghuni. 

Yang awkward tu pulak, Ziqah rajin meng-update tapi tak ada respon tapi adalah dua tiga orang silent readers. pheww.. 

ASSALAMUALAIKUM

Comments

kpop fans....sama la kta
izy said…
cite ni mmg best gler! arghhhhh~~ yup! part yg pshone buat buku tuh mmg sebak :(

Popular posts from this blog

CS110 Sains Komputer

Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?
So, I'm going to start with plan of study. 


Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.
Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa
haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*
Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.
Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to…

Aduh.. KPOP ohh KPOP

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia. Tadi dekat sch ada buat ceramah Israk Mikraj. Huhu excited ni nak dgr.
Ceramah punya ceramah, ustaz tu, bekas pelajar sch ni juga, tegur pasal remaja sekarang yg minat KPOP. Sungguh-sungguh dia bash KPOP. 
Duduk dengar dia ceramah tu jadi rasa terkilan. "Salah sangat ke aku minat KPOP?" "Tapi aku obses KPOP tapi serius aku tak lalai jlnkan tanggungjawab sbg Muslim"
Then aku teringat Ustaz Azhar punya ceramah pasal KPOP. Tak adalah sekeras ustaz ni. Saya berasa sangat sedih dan bersalah terhadap minat saya
Ya Allah. Jika benar aku telah benar-benar jauh tersasar dari jalan redha Mu, kembalikanlah ku ke jalan yg benar. Amin.
Kawan-kawan ku. Jika kamu semua rasa aku ini terlalu obses dgn KPOP dan benar-benar hilang arah. Tegurlah aku meski ia adalah menyakitkan buat ku.
Assalamualaikum.