TERJAH SINI

MY LIFE IN UNIVERSITY

💗

Assalamualaikum. Pheww setelah lama tidak aku update blog. Yelah aku dah mula melanjutkan pelajaran di sebuah IPTA iaitu UITM Melaka Kampus Jasin. Well UITM ni tak masuk Jasin pun.

Okay, alang-alang sudah menulis ni, aku nak cakap aku ambil Diploma Sains Komputer. Well, most of my schoolmates sambung STP dan STAM. Ada jugak yg pergi matrikulasi. Beberapa je kot yg ambil diploma. Long short story, ia bukan mudah. Bahkan sama susah mcm yg lain kot.

Kita org kena struggle for the first three semester kata lecturer ELC aku. And untuk three first semester ni jugak kita org kena berkoku bagai mcm sekolah menengah. haha -.-'

Next, haha nak dikirakan aku agak shock dengan persekitaran di sini. Ye lah aku sekolah perempuan, masuk IPT kena bergaul dengan lelaki. Kena lak classmates semua mcm  hawau  mawar gitu.. Kena menghadap muka dia org sampai habis semester. Yakni 2 tahun. burr -.-''

Mereka semua okay je actually. Cuma tinggal semua mulut mcm cb. haha okay STOP mencarut.

Apa lagi ek? erm.. Kehidupan di kolej aku sgt teratur, agaklah. Truthfully, aku pernah terlajak tidur sampai pukul 9.42 a.m. dan kelas bermula pukul 10.00 a.m. Bayangkanlah perasaan aku masa tu. Dgn gabranya. Tak mandi kau hari tu.

Haha jadi kesimpulannya, aku nak cakap aku tak expext nak terus ambil diploma haha. Best duduk kolej sebab boleh belajar dgn kawan. Call je, then turun belajar sama-sama.Makan sama-sama.

Okaylah sampai situ je. Aku bukan dpt online pun selalu. Nak update blog dekat U mmg tak lah. Kalau ada masa, aku akan usaha menapak di mana-mana lab yg kosong. FSKM minor kot dekat sini. Siapa je nak marah.

Sampai jumpa. Assalamualaikum.



No comments: