Skip to main content

Prove!

eerrmm.. aq tgk kt majalah epop tu rmai giler org post psal kwn2 die org...spew bias die org.. aq nk post jugak.. so dgn kesempatan ini.. blog ini.. sbg pengarangnyew.. aq nk post gak.. eerm.. where should we start??

okey first of all~ thx to Aizan my dongsaeng... klo sye x knal die.. sye x mint Kpop.. really...!!

okey..klo aq tnye org ..''sjak biler awk mnat korea''.. die org msti ckp.. ''ko x tgk citer full house/my girl/etc??..aq jwab le ''x''..pastu die kte..''best giler ko x tgk''..

lain nan aq..aq mint korea bkn drpd drama yg disiarkan.. tpi sjak eerrmm.. aq x tahu.. sedar2 aq dh adw dlm IC.. eh.. sdar2 aq dh mint Super Junior dan aq dh adw geng mint kpop..

mse first mint kpop.. geng2 dak kina and dak mun.. dah mint dulu.. pastu die org tnye.. ''ziqah..ko knal baby x??... wth..'' spew tu??''..''alah yg nyanyi lgu (aq x tau lgu pew.. see.. lgu pon aq tau.. yg mv die ..die org lima org tu.. pikt pompuan)''.. lalu aq ckp arh..''ntah arh... x knal arh..''

haha.. betapa.. bengap nyew aq... hah!! aq dh tau lgu pew yg tdi..''a song calling for luv''..ok2 blik2..
then mse tu form2.. byk mse..skunk x.. kne study! kan unnie? kan dongsaeng?

super junior mmg fav kite org (cslove)..

eeteuk:
heechul: mine
hankyung:
yesung: aizan
kangin:
shindong:
sungmin: bibah
eunhyuk : tira
donghae:
siwon:
ryeowook:
kibum:
kyuhyun:

hahaha...then.. kite org mulalah.. start mendalam agi.. drama korea.. citer baby n me.. doremifasolatido..etc.. mmg best..

kite org punye tgn mmg x leh dok diam.. kite org pon cuit2 group len.. tersangkut lak... tpi aq nan aizan.. ttp setia nan super junior. tpi group len kite org adw bias tersendiri..

asyik citer psal boy band jew.. borink an.. girl band lak.. SNSD!! mmg giler anti thap gaban first time dgr.. klo adw jek group pompuan bru debut mmg maki giler2 arh.. then.. mse berlalu.. aq tgk citer INVISIBLE YOUTH... g7 .. dri situ aq dpt nilai die org cam ne.. die org nie maybe agk lacking dlm nyanyian.. tpi tidak dlm hal len.. die org flexible..etc..

SNSD aq suke krana Sunny unnie.. klo aq x suke Sunny x de maknenyew aq nk suka SNSD!
hah~~ klo korang tnye aq member yg aq x suke.. itu tnye face to face lah.. mne leh sebot di sini~ nnti kene mrah SONE...

okey lah smpai sini jek~ nnti aq sambung,,

ANNYEONG!!!

Comments

Popular posts from this blog

Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.
Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..
#Mario Maurer
#Pimchanok Luevisadpaibul
__________________________________________________
Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.




okey2.. ini cover picture movie dia.

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.
Nangis seyh bila sc…

CS110 Sains Komputer

Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?
So, I'm going to start with plan of study. 


Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.
Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa
haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*
Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.
Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to…

Aduh.. KPOP ohh KPOP

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia. Tadi dekat sch ada buat ceramah Israk Mikraj. Huhu excited ni nak dgr.
Ceramah punya ceramah, ustaz tu, bekas pelajar sch ni juga, tegur pasal remaja sekarang yg minat KPOP. Sungguh-sungguh dia bash KPOP. 
Duduk dengar dia ceramah tu jadi rasa terkilan. "Salah sangat ke aku minat KPOP?" "Tapi aku obses KPOP tapi serius aku tak lalai jlnkan tanggungjawab sbg Muslim"
Then aku teringat Ustaz Azhar punya ceramah pasal KPOP. Tak adalah sekeras ustaz ni. Saya berasa sangat sedih dan bersalah terhadap minat saya
Ya Allah. Jika benar aku telah benar-benar jauh tersasar dari jalan redha Mu, kembalikanlah ku ke jalan yg benar. Amin.
Kawan-kawan ku. Jika kamu semua rasa aku ini terlalu obses dgn KPOP dan benar-benar hilang arah. Tegurlah aku meski ia adalah menyakitkan buat ku.
Assalamualaikum.