TERJAH SINI

Tip ketika dtg bulan!

babe! aq x leh main bola lah ptg nie.. skit perut ! sesungut! eh senggugut!
itu yg slalu kita dgr...ckg aq ckp..sebenarnyew~~ masa kite menstruate nie lah kita kene aktif..jgn diikutkan skit nie! nnti makin menjadi..itu x leh ini x leh!

so~ mse kite menstruate kita haruslah:

1. guna dan tukar korang punye napkin tu slalu~ klo kt skool~ mse rehat tukar! kesimpulannyew korang kene slalu alert.. dh penuh ke blom~ jgn pkai lama2 nnti berkemungkinan akn dijangkiti bakteria yg jahat~

2. buang napkin korang tu btul2.. klo kt skool.. bungkus dlm surat kabau dulu ke~ klo mse aq form 1 n 2.. slalu bnar dgr ckg berleter..buang pad btul2... bende alah tu sebenarnye korang ptot tau~

berdasarkan pandangan aq... kebanyakan remaja perempuan geli dgn kotoran die org..aq pham.. first time mmg agk geli an~ x kan dh 2 thn kene ..geli lgi kot~ mustahil~ so jgn geli.. klo geli cuci btul2~ ilang bau dan rasa dan warna.. ''clean n clear''

3. underwear kamu yg bercorak berwarna warni tu..tukar gak~ adw bakteria jugak~ jgn igt x de bende jhat kt underwear..

katakanlah korang mndi dlm kol 5 ptg.. underwear korang kemungkinan akn dibasuh pagi hari keesokannyew.. so mlm nk ke pagi tu,, lama ..so korang rendam underwear korang dlm air sabun~ kekal basah dan bersih~

4. ur alat sulit masa mandi cuci dgn ''pencuci wanita'' yg iklan rosa tu.. ''merapatkan keintiman mu...'' bende tu~ guna! tpi aq beli di farmasi ..special ckit dan lebih infektif~ lgi satu basuh public region tu dgn air suam~ jgn air sjuk atau panas~ mati kang~

5. mcm aq ckp awl2 tdi.. kene aktif! stay active n healthy! buang rasa ketidakselesaan di otak kamu!


ANNYEONG!!

No comments: