Skip to main content

How to wink ?

19343_104243566262334_100000300741962_101268_215362_n_large



Annyeong yeorobun ! Hari ini saya rasa sebak sebab kawan saya akan berpindah sekolah. Apa-apa pun hidup harus diteruskan.

Dan saya ada cara nak menceriakan hati saya sekejap. Munirah Karim even aku tak berapa nak rapat dengan kau, kau salah seorang kawan yang aku tak kekok bila dengan kau.

So, what we are going to do is.. wink! Lot of winks!

Things you'll need:
Two eyeballs.

1.Look at yourself in the mirror with both eyes open to practice.

2.Close one eye quickly. If you can't do one side, try the other. Do which ever side feels more comfortable.

3. Practice getting one eye as close to closing as possible if you can't get it shut all the way. Don't get frustrated if you can't get it there; it may just take you a while.

4. Close one eye and hold it with your hand if you still can't wink. Practice this until you can keep your eye closed even after you've released it from your hand.

5.Try winking the other eye once you get one eye down. With enough practice you'll be able to wink one eye at a time quickly one after the other.

6. Make sure, by checking yourself out in the mirror, that you aren't squinting or making a weird face when you wink. Practice winking until you look normal and natural doing it.

7. Try out your new wink on a friend. You'll be able to see by the expression on his face whether you've done it correctly, or if you still need more work.

Senang jew. Ada satu time ni kawan aku wink kat aku. Perempuan je pon. Itu belum Jaejoong yang wink kat aku. My JJ !

Tumblr_lw2cdwl3mn1qlccy4o1_500_large

Kalau dah nama artis, tak jadi macam mana pun wink mereka tetap orang kata comellah. Tak kisahlah kalau mata antunna semua sepet ke besar ke. Mostly lah aku tgk Korean and Japanese wink lawa!

Tumblr_lnrgckwdag1qjotvy_large
Tumblr_lnp4dfx90v1qjoqpzo1_500_large
Tumblr_ln3eektnex1qhpf9yo1_500_large

yelah girl pulak. 

Tumblr_lcpl39p55d1qf87r6o1_400_large
Tumblr_lw64f7jwzq1qk8q8ho1_500_large
20110723_tara_jiyeon_large

 cute day from cute people 

Un niƱo curioso...

Comments

sesape je said…
huhu..JJ ko x thu wink la..ko ajr la dye

Popular posts from this blog

CS110 Sains Komputer

Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?
So, I'm going to start with plan of study. 


Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.
Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa
haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*
Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.
Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to…

Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.
Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..
#Mario Maurer
#Pimchanok Luevisadpaibul
__________________________________________________
Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.




okey2.. ini cover picture movie dia.

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.
Nangis seyh bila sc…

Aduh.. KPOP ohh KPOP

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia. Tadi dekat sch ada buat ceramah Israk Mikraj. Huhu excited ni nak dgr.
Ceramah punya ceramah, ustaz tu, bekas pelajar sch ni juga, tegur pasal remaja sekarang yg minat KPOP. Sungguh-sungguh dia bash KPOP. 
Duduk dengar dia ceramah tu jadi rasa terkilan. "Salah sangat ke aku minat KPOP?" "Tapi aku obses KPOP tapi serius aku tak lalai jlnkan tanggungjawab sbg Muslim"
Then aku teringat Ustaz Azhar punya ceramah pasal KPOP. Tak adalah sekeras ustaz ni. Saya berasa sangat sedih dan bersalah terhadap minat saya
Ya Allah. Jika benar aku telah benar-benar jauh tersasar dari jalan redha Mu, kembalikanlah ku ke jalan yg benar. Amin.
Kawan-kawan ku. Jika kamu semua rasa aku ini terlalu obses dgn KPOP dan benar-benar hilang arah. Tegurlah aku meski ia adalah menyakitkan buat ku.
Assalamualaikum.