Skip to main content

Simple Quote

Tumblr_ly510kevbe1qlq8bco1_1280_large

Banyak betul azam saya tahun ini. Tapi yang pasti azam tahun lepas haram tak tercapai.. tapi ada benda yang lebih baik dapat saya capai..

Hari ini saya nak kongsi quote untuk girl-girl dekat luar tu supaya korang jadi lebih kuat.
"
"
"
"

Girls, don't cry for a boy. Let a boy cry for you. Girls give and forgive, but Boys get and forget 

Be carefull who you trust and tell your problems to. Everyone who smiles at you is not your friend.

Dont be afraid to be yourself. Remember an original is worth more than a copy...

Some relationships are like Tom and Jerry. They tease, they fight and irritate each other, but can't live without each other..

Seeing boys play with little kids is probably one of the most attractive things ever!

They say real girls ain't never perfect, perfect girls ain't never real.

I hate two faced people. It's so hard to decide which face to slap first.

Real men cry.

Every girl wants a guy who she can run up to with her hair in a mess, no makeup on & says "You're beautiful."

Never change yourself for anyone, if they say you need to change. They're the ones who need to change. Not you.

Dear girls, every calorie you eat is not a war. You are BEAUTIFUL no matter what

When guys get jealous it's kinda cute. When girls get jealous World war III is about to start.

Sometimes, tears don't express the pain you get. Sometimes, it's the smile you fake.

Ladies, there's always going to be that one girl who's prettier than you, but you've just got to find that one guy who doesn't care.

Nobody is ugly. There are just different levels of beauty. Therefore, everybody is beautiful. Even you, the one reading this post.

Anyone can make you happy by doing something special. But, only someone special can make you happy WITHOUT doing anything.

Cute guys make you crazy, hot guys make you melt, cool guys make you daydream. But funny guys make you fall in love without knowing it.

A guy who doesn't respect girls, doesn't deserve one.

One guy can make you hate all the guys, but one man can teach you that not all guys are the same.

Bagi saya, ia amat membantu dalam membina kekuatan diri. Even tak banyak. 

Comments

Popular posts from this blog

CS110 Sains Komputer

Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?
So, I'm going to start with plan of study. 


Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.
Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa
haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*
Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.
Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to…

Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.
Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..
#Mario Maurer
#Pimchanok Luevisadpaibul
__________________________________________________
Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.




okey2.. ini cover picture movie dia.

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.
Nangis seyh bila sc…

Aduh.. KPOP ohh KPOP

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia. Tadi dekat sch ada buat ceramah Israk Mikraj. Huhu excited ni nak dgr.
Ceramah punya ceramah, ustaz tu, bekas pelajar sch ni juga, tegur pasal remaja sekarang yg minat KPOP. Sungguh-sungguh dia bash KPOP. 
Duduk dengar dia ceramah tu jadi rasa terkilan. "Salah sangat ke aku minat KPOP?" "Tapi aku obses KPOP tapi serius aku tak lalai jlnkan tanggungjawab sbg Muslim"
Then aku teringat Ustaz Azhar punya ceramah pasal KPOP. Tak adalah sekeras ustaz ni. Saya berasa sangat sedih dan bersalah terhadap minat saya
Ya Allah. Jika benar aku telah benar-benar jauh tersasar dari jalan redha Mu, kembalikanlah ku ke jalan yg benar. Amin.
Kawan-kawan ku. Jika kamu semua rasa aku ini terlalu obses dgn KPOP dan benar-benar hilang arah. Tegurlah aku meski ia adalah menyakitkan buat ku.
Assalamualaikum.