Skip to main content

Aku gilakan Kamu !


Macam itu lah agaknya bapak aku akan tersengih bila aku cakap aku nak Polaroid Camera kan? Appa~ Nak Polaroid Camera! Ada satu cara je kalau aku nak barang yg aku nak, eh? Iaitu dengan cemerlang dalam peperiksaan yg besar. hihi

Masa UPSR, dapat handphone. Masa PMR, first time in my life pegang android. Android je. Now, SPM, aku akan buat sungguh2 demi Polaroid Camera. Itu reason kedua, reason pertama mestilah aku nak banggakan ayah ibu aku. Aku anak first tau.

Apa2 yg berlaku, aku yg first akan rasa. Aku lah anak yg pertama masuk sekolah. Akulah yg pertama ambil UPSR. Akulah yg pertama ambil PMR. Akulah yg pertama dapat hidup sebelum adik2 aku yg lain. 

So, aku harap SPM ni, sama seperti masa UPSR dan PMR yg lepas, aku tidak akan mengecewakan ayah ibu aku. Aku tak pernah nampak ayah aku menangis sebab aku cemerlang but I know dalam hati ayah aku "ahsduanreiwrjkfuwdj". Maybe not, aku  je yg perasan. Tapi terang dan nyata, mak aku nangis.

heyh, aku tak suka tgk ibu aku nangis even nangis kegembiraan. =( 

  

Dan here are some polaroid pictures. Tadaaahhhh~

  
 

Let's meet in the future BABY! uhlala

Comments

Popular posts from this blog

CS110 Sains Komputer

Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?
So, I'm going to start with plan of study. 


Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.
Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa
haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*
Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.
Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to…

Adat belajar

Assalamaulaikum. Kali ni nak update pasal  Tadi masa subjek ~~~, for the first time saya rasa macam Ya Allah, rasa diri saya ni tak layak ke kelas Sains. Saya fikir positif dgn apa yg Cikgu saya cakap dekat kelas saya tadi. Dia kata esok kalau result SPM keluar, subjek killer Sains yang tiga tu tak dapat A, tak usahlah duduk berangan nak jadi doktor.
Bila cikgu cakap macam tu, terkesima saya. Macam ada pedang hiris hati saya. Serius saya cakap, ''layak ke saya ada dekat kelas ni?". Nak pulak keputusan PMR cikgu saya tu lagi bagus dari keputusan PMR saya. 8A  1C je kot. Buruk bebenau resultnya. 
Tapi bersyukurlah dapat banggakan ibu bapa. PMR je pon Yang penting sekarang ni matlamat SMA dan SPM. Cikgu saya minta maaf kalau buat cikgu rasa meluat dengan kelas 4 Sains. Masa cikgu tgh dok bercakap kat depan tu, saya kat belakang ni hanya boleh berzikir banyak2 lah nak tenangkan hati. 
Then apa boleh buat..

Ya Allah permudahkanlah urusan saya di muka bumi dan di akhirat kelak. Ami…

Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.
Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..
#Mario Maurer
#Pimchanok Luevisadpaibul
__________________________________________________
Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.




okey2.. ini cover picture movie dia.

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.
Nangis seyh bila sc…