Skip to main content

Family Trip


Bye hubby! Kita nak pergi Terengganu esok. hukhuk 6 hari tanpa hubby dan kawan2 yg lain. *kena sepak di muka*

awww! Assalamualaikum! Annyeong! wah semenjak dua menjak ni, aku aktif dekat Twitter. Follower kejap naik kejap turun. Bingai tol! Macam aku cakap hari Sabtu ni aku gi Terengganu sampai hari Khamis sebab ayah aku ada Mechanical Engineer Test dekat sana. 

Aku tak tahu apa tu. Yang pasti aku harap ayah lulus ujian tu. Hwaiting appa!! Mak aku cakap sepanjang kita org kat sana, ayah tak bersama kita org dari pagi hingga petang. So, malam je lah masa yg ada. Tempat penginapan kami ialah di Sutra Beach Resort and Spa. 

Ayah amik bilik Deluxe Garden View. So kita org nampak pool jew. Kalau Deluce Sea View nampaklah laut, bunyi ombak. hushh Bestnya. Harap2 lah ada artis Korea bercuti kat sana. erk berangan tak tentu pasal

Esok aku gi naik bas dgn adik aku. Bas bertolak pukul 9.30 pagi dari Melaka Sentral.

Asal naik bas, x naik kereta? Aku dgn adik aku je naik bas. The rest of the family naik kereta. Tak muat ke? Muat cuma ayah cakap cari pengalaman naik bas. Esok dah besar senang. hihi

6 harilah hidup tanpa Twitter dan dongsaeng2 Twitter aku. Im gonna miss you all. :P

Okeylah. Malam ni nak pack barang. Assalamualaikum and Bubye!! 

Comments

Popular posts from this blog

CS110 Sains Komputer

Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?
So, I'm going to start with plan of study. 


Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.
Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa
haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*
Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.
Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to…

Adat belajar

Assalamaulaikum. Kali ni nak update pasal  Tadi masa subjek ~~~, for the first time saya rasa macam Ya Allah, rasa diri saya ni tak layak ke kelas Sains. Saya fikir positif dgn apa yg Cikgu saya cakap dekat kelas saya tadi. Dia kata esok kalau result SPM keluar, subjek killer Sains yang tiga tu tak dapat A, tak usahlah duduk berangan nak jadi doktor.
Bila cikgu cakap macam tu, terkesima saya. Macam ada pedang hiris hati saya. Serius saya cakap, ''layak ke saya ada dekat kelas ni?". Nak pulak keputusan PMR cikgu saya tu lagi bagus dari keputusan PMR saya. 8A  1C je kot. Buruk bebenau resultnya. 
Tapi bersyukurlah dapat banggakan ibu bapa. PMR je pon Yang penting sekarang ni matlamat SMA dan SPM. Cikgu saya minta maaf kalau buat cikgu rasa meluat dengan kelas 4 Sains. Masa cikgu tgh dok bercakap kat depan tu, saya kat belakang ni hanya boleh berzikir banyak2 lah nak tenangkan hati. 
Then apa boleh buat..

Ya Allah permudahkanlah urusan saya di muka bumi dan di akhirat kelak. Ami…

Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.
Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..
#Mario Maurer
#Pimchanok Luevisadpaibul
__________________________________________________
Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.




okey2.. ini cover picture movie dia.

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.
Nangis seyh bila sc…