Skip to main content

Movie Review : The Werewolf Boy


Song Joong Ki as Cheol Soo
Park Bo Young as Sun Ee

Saat yang menyeramkan bila Cheol Soo menerkam Sun Ee masa dia membuka pintu bilik yang didiami oleh Cheol Soo. Suaranya yang serupa anjing ganas tetapi Cheol Soo ni macam serigala sebab dia akan berbunyi seperti serigala masa bulan mengambang. ( Satu scene je untuk itu)

OMG OMG OMG At first, I thought the movie is going to be a funny movie but then Ji Tae acts furiously feeling unfair about the fact that only he knew Cheol Su is not a normal man and nobody trust him. Sort of like that.

Pengakhirannya sangat sedih bila Sun Ee suruh Cheol Suu pergi, jangan datang dekat dengan dia sebab dia akan ditembak. Dan kembalilah pada masa sekarang, Sun Ee sudah mempunyai anak dan cucu. Dia kembali ke rumahnya itu dan dia ke bangsal, bilik yang didiami Cheol Suu dan OMG Cheol Suu ada dekat situ. Mula-mula rasa tak sedih sebab Sun Ee dah tua, bukan Park Bo Young tapi scene Cheol Suu bercakap wow! Membuak-buak air mata keluar. 

Cheol Suu bacakan buku cerita pada Sun Ee sebab Sun Ee pernah cakap dia nak Cheol Soo bacakan dia buku bila dia pandai bercakap. Skrip Cheol Suu boleh dibilang. Dari awal sampai nak dekat pengakhiran memang Cheol Suu tak bercakap langsung.

Agak menyedihkan tak ada kiss scene. haha Ok! Jangan pandang aku macam tu. Tapi, filem ini sangat hebat dan sekarang ini pun rasa macam nak tengok sekali lagi. Mungkin filem yang kedua paling sedih bagi saya. Atau mungkin ketiga. haha

Siapa-siapa yang nak tengok boleh tengok dengan dramacrazy ya sebab drama-drama dekat situ memang crazy gitu.  Sampai situ sahaja, saya nak download movie tu. 

SONG JOONG KI
PARK BO YOUNG
SARANGHAEYO!!!!!







Comments

Popular posts from this blog

CS110 Sains Komputer

Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?
So, I'm going to start with plan of study. 


Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.
Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa
haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*
Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.
Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to…

Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.
Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..
#Mario Maurer
#Pimchanok Luevisadpaibul
__________________________________________________
Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.




okey2.. ini cover picture movie dia.

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.
Nangis seyh bila sc…

Aduh.. KPOP ohh KPOP

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia. Tadi dekat sch ada buat ceramah Israk Mikraj. Huhu excited ni nak dgr.
Ceramah punya ceramah, ustaz tu, bekas pelajar sch ni juga, tegur pasal remaja sekarang yg minat KPOP. Sungguh-sungguh dia bash KPOP. 
Duduk dengar dia ceramah tu jadi rasa terkilan. "Salah sangat ke aku minat KPOP?" "Tapi aku obses KPOP tapi serius aku tak lalai jlnkan tanggungjawab sbg Muslim"
Then aku teringat Ustaz Azhar punya ceramah pasal KPOP. Tak adalah sekeras ustaz ni. Saya berasa sangat sedih dan bersalah terhadap minat saya
Ya Allah. Jika benar aku telah benar-benar jauh tersasar dari jalan redha Mu, kembalikanlah ku ke jalan yg benar. Amin.
Kawan-kawan ku. Jika kamu semua rasa aku ini terlalu obses dgn KPOP dan benar-benar hilang arah. Tegurlah aku meski ia adalah menyakitkan buat ku.
Assalamualaikum.