TERJAH SINI

Movie Review : The Werewolf Boy


Song Joong Ki as Cheol Soo
Park Bo Young as Sun Ee

Saat yang menyeramkan bila Cheol Soo menerkam Sun Ee masa dia membuka pintu bilik yang didiami oleh Cheol Soo. Suaranya yang serupa anjing ganas tetapi Cheol Soo ni macam serigala sebab dia akan berbunyi seperti serigala masa bulan mengambang. ( Satu scene je untuk itu)

OMG OMG OMG At first, I thought the movie is going to be a funny movie but then Ji Tae acts furiously feeling unfair about the fact that only he knew Cheol Su is not a normal man and nobody trust him. Sort of like that.

Pengakhirannya sangat sedih bila Sun Ee suruh Cheol Suu pergi, jangan datang dekat dengan dia sebab dia akan ditembak. Dan kembalilah pada masa sekarang, Sun Ee sudah mempunyai anak dan cucu. Dia kembali ke rumahnya itu dan dia ke bangsal, bilik yang didiami Cheol Suu dan OMG Cheol Suu ada dekat situ. Mula-mula rasa tak sedih sebab Sun Ee dah tua, bukan Park Bo Young tapi scene Cheol Suu bercakap wow! Membuak-buak air mata keluar. 

Cheol Suu bacakan buku cerita pada Sun Ee sebab Sun Ee pernah cakap dia nak Cheol Soo bacakan dia buku bila dia pandai bercakap. Skrip Cheol Suu boleh dibilang. Dari awal sampai nak dekat pengakhiran memang Cheol Suu tak bercakap langsung.

Agak menyedihkan tak ada kiss scene. haha Ok! Jangan pandang aku macam tu. Tapi, filem ini sangat hebat dan sekarang ini pun rasa macam nak tengok sekali lagi. Mungkin filem yang kedua paling sedih bagi saya. Atau mungkin ketiga. haha

Siapa-siapa yang nak tengok boleh tengok dengan dramacrazy ya sebab drama-drama dekat situ memang crazy gitu.  Sampai situ sahaja, saya nak download movie tu. 

SONG JOONG KI
PARK BO YOUNG
SARANGHAEYO!!!!!







No comments: