TERJAH SINI

Adat belajar

85122a9496cca83f2cdc3e5636df74f4_large

Assalamaulaikum. Kali ni nak update pasal  Tadi masa subjek ~~~, for the first time saya rasa macam Ya Allah, rasa diri saya ni tak layak ke kelas Sains. Saya fikir positif dgn apa yg Cikgu saya cakap dekat kelas saya tadi. Dia kata esok kalau result SPM keluar, subjek killer Sains yang tiga tu tak dapat A, tak usahlah duduk berangan nak jadi doktor.

Bila cikgu cakap macam tu, terkesima saya. Macam ada pedang hiris hati saya. Serius saya cakap, ''layak ke saya ada dekat kelas ni?". Nak pulak keputusan PMR cikgu saya tu lagi bagus dari keputusan PMR saya. 8A  1C je kot. Buruk bebenau resultnya. 

Tapi bersyukurlah dapat banggakan ibu bapa. PMR je pon Yang penting sekarang ni matlamat SMA dan SPM. Cikgu saya minta maaf kalau buat cikgu rasa meluat dengan kelas 4 Sains. Masa cikgu tgh dok bercakap kat depan tu, saya kat belakang ni hanya boleh berzikir banyak2 lah nak tenangkan hati. 

Then apa boleh buat..

Tumblr_lqny0jmdym1qckpm2o1_500_large

Ya Allah permudahkanlah urusan saya di muka bumi dan di akhirat kelak. Amin ya Rabbal Alamin.

ASSALAMUALAIKUM

No comments: