Skip to main content

Gongchan buat pembedahan ??

Tumblr_m6za7ah8fd1rr1f41_large

Assalamualaikum kepada semua silent readers saya. 

Dah baca dekat ALLKPOP, B1A4′s Gongchan undergoes surgery, removes kidney?? Tengok tajuk entry terus pheww rasa macam.. omg Gongchan? Gongchan mana? Takkan B1A4's Gongchan.

Umur muda lagi kott.. Dah kena buang buah pinggang. Poor my Gongchan!! Allah knows better.
Kalau ikutkan tarikh aku post entry ni, dia dibedah semalam. Mesti sakit.. aww sakitnya 

oh my god.. girl please.. mak kau sakit kau tak risau pulak.. artis KPOP yg tak tahu kau ni wujud pon kau risau bagai nak gila.. Hey sorry okay! Kalau mak aku sakit.. aku yang tak panas buntutt duduk tau. Sedap hati mak nenek ko je! Biarlah si Gongchan tu tak tahu aku wujud. Pulak aku kisah. kisah lah ckitt. haha

Berdasarkan apa yang aku paham, syarikat dia orang kata masa promotion ''Sleep well, Good Night'', Gongchan baby selalu mengadu sakit dekat sisi dia. (pinggang)
Check punya check, sah lah buah pinggang dia dah tak dapat befungsi dengan betul. 

Ni kenyataan dari syarikat 

''During promotions for ‘Sleep Well, Good Night’, Gongchan had complained of pains in his side. After receiving a complete medical checkup at the hospital, it was revealed that his kidney was not functioning well. However, Gongchan had a strong desire to continue with promotions and receive surgery after the group’s activities, so we decided to delay his surgery. Whenever Gongchan experienced pain, he’d receive painkillers and continue with promotions. He always had a bright smile while thinking of his fellow members and his fans, making his medical condition unaware to the public. Gongchan had personally asked to keep the news of his surgery quiet because he did not want to cause unnecessary concern for his fans."

Semoga cepat sembuh! Tak sabar nak tengok B1A4's Hello Baby ! 

Annyeong!

Tumblr_m5u3xnoszn1rqdzb7o1_500_large


Comments

Popular posts from this blog

Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.
Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..
#Mario Maurer
#Pimchanok Luevisadpaibul
__________________________________________________
Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.




okey2.. ini cover picture movie dia.

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.
Nangis seyh bila sc…

CS110 Sains Komputer

Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?
So, I'm going to start with plan of study. 


Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.
Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa
haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*
Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.
Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to…

Aduh.. KPOP ohh KPOP

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia. Tadi dekat sch ada buat ceramah Israk Mikraj. Huhu excited ni nak dgr.
Ceramah punya ceramah, ustaz tu, bekas pelajar sch ni juga, tegur pasal remaja sekarang yg minat KPOP. Sungguh-sungguh dia bash KPOP. 
Duduk dengar dia ceramah tu jadi rasa terkilan. "Salah sangat ke aku minat KPOP?" "Tapi aku obses KPOP tapi serius aku tak lalai jlnkan tanggungjawab sbg Muslim"
Then aku teringat Ustaz Azhar punya ceramah pasal KPOP. Tak adalah sekeras ustaz ni. Saya berasa sangat sedih dan bersalah terhadap minat saya
Ya Allah. Jika benar aku telah benar-benar jauh tersasar dari jalan redha Mu, kembalikanlah ku ke jalan yg benar. Amin.
Kawan-kawan ku. Jika kamu semua rasa aku ini terlalu obses dgn KPOP dan benar-benar hilang arah. Tegurlah aku meski ia adalah menyakitkan buat ku.
Assalamualaikum.