TERJAH SINI

"Harmony" is good


Itu gambar untuk filem Harmony ! Korang dah tengok ? Hari tu ada keluar dekat tv Al-hijrah ! Rugi korang tak tengok . Ini cerita Korea pertama yang aku menangis gila-gila . Firstly sebab anak banduan wanita tu terpaksa diberi kepada orang lain jadi anak angkat .


comel gila ? awk gila kalau kata dia x comel .

Yelah .  Mak dia tak silap akan dihukum gantung , so tak akan lah nak biar dia hidup dalam suasana penjara . Tak diberi pendidikan . Second yang aku sedih masa tukang conduct koir a.k.a profesor muzik itu dipanggil oleh pegawai penjara sebab masa untuk dia dihukum gantung . Gila aku menangis .

Yang aku hargai sangat , mak aku pun turut serta join aku tonton cerita Korea . Keluarga bahagia gitu . Mak aku x minat Korea . kahkah .


nie masa dia dengan mak dia ( bkn mak sebenar )



nie masa dia sambut hari jadi dia . lepas tu kan pegawai penjara tu koyakkan gambar dia . sedih sangat .

Kumpulan koir nie dijemput buat persembahan kat luar . So , korang fikirlah banduan nak dibawa keluar mesti banyak polis kene jaga kan . Pergi tandas pon polis ikut dan kalau nak pergi tandas dalam kumpulan . Logiklah tu .

Setiap banduan nie diberi peluang tuk jumpa family dia orang . Faham2 jelah kalau dah berpuluh-puluh tahun x jumpa family . Babak ini memang sedih sesangat !

Ziqah harap satu jew . Korang tonton movie nie and menangis lah sepuas-puas hati sebab banyak sangat pengajaran yang boleh korang peroleh .

No comments: