Skip to main content

Minat KPOP vs Fanatik KPOP

ulzzang

Petang yang indah ni, tiba-tiba rasa nak kongsi pendapat Ziqah pasal minat atau fanatik KPOP. Sebab dekat sekolah Ziqah memang ada banyak yang tahu Korea, tinggal nak tahu dia orang itu minat atau fanatik sahaja.

Tanpa membuang masa, jom baca pendapat Ziqah !!!

Minat KPOP :

-tengok drama Korea dekat 8tv yang telah dialih bahasa kepada bahasa Cina ( Ziqah kadang-kadang tengok tapi yang tak syoknya itulah dalam bahasa Cina. dont bash me )

-dapat tahu pasal Korea dekat surat khabar Metro , Kosmo , etc . Memang dah baca tapi tak rasa excited pon.

-kalau kawan-kawan cerita pasal Korea tu, muka macam tak ada perasaan.

-kalau kawan ada majalah pasal KPOP ni , dia pinjam just nak tengok muka-muka yang cantik kacak shj.

-hanya tahu kumpulan Super Junior , Wonder Girls , SNSD tapi tak tahu nama ahli kumpulan.

Fanatik KPOP :

-tahu semua kumpulan , siap dengan nama ahli mereka . Kalau ada group baru , kena struggle hafal nama member sebab nak compete dengan kawan.


-kalau dekat facebook tu , tangan tu rajin shj nak beli barang-barang KPOP . Purse lah , keychain,button,bag,etc

-tiap-tip bulan beli majalah Korea nie .

-kalau dekat surat khabar ada berita pasal KPOP, mahu digunting tampal dalam buku cantik-cantik.

-kadang ada yang malas nak baca dekat surat khabar, terus buka allkpop,etc.

-tak main lah tengok drama dekat tv, tengok online dekat youtube,mysoju,dramacrazy

-kalau dalam handphone , tak sah kalau tak ada lagu dan gambar artis Korea.

-ada acc youtube sebab nak subscribe acc artis Korea.

-belajar tarian KPOP, hafal lagu Korea , belajar hangul .

Itu shj yang dapat Ziqah kongsi . please jangan bash Ziqah ! much love! kalau rajin comment sekali yew!

Comments

izy said…
i dah kire fanatik kpop lah yerk
ayuni said…
saya tergolong dalam fanatik k-pop! :D
supersmile said…
sayefanatik suju. kpop lover.

Popular posts from this blog

CS110 Sains Komputer

Hello2 semua! Hari ini saya nak bagi talk pasal Diploma Sains Komputer. Because I met so many juniors on Twitter. But tak dapat lah interview sorang2 kan. Kalau dia orang bijak, dia orang lah approach kita. Kan?
So, I'm going to start with plan of study. 


Well, so if you guys take a look on the pictures above, korang tahu lah subject apa yang korang akan ambil. Semester 1 - 3 memang kena koku. haha Nasib baik saya lepas koku sem 1 and 2, kalau tak repeat koku lah jawabnya.
Confession: Saya repeat paper MAT133.  malunyaaaa
haha abaikan unpopular confession tu. Apa lagi ek. hah! Masa sem 1 subject killer adalah Account. Sem 2 pulak Economy. Sem 3 pergh pergh pergh Management. OTL *le cries*
Sem 4 and 5 dah tak ada subject macam tu. Macam tu paham kan? Hah... Nanti ada subject elective. Ni semua kau orang akan didedahkan oleh PA (Advisor) masing-masing. Jangan risau. Senior pun ramai.
Apa lagi ek? urm Kalau ada apa2 soalan boleh pm dekat Fb or tweet saya dekat Twitter. Especially to…

Crazy Little Thing Called Love

Assalamualaikum. Kenal P'Shone? Bukan 'phone' ye. Kalau tak kenal, tak tengoklah tu. Tengok apa? Movie 'Crazy Little Thing Called Love' lah.
Rugi lah kalau tak tengok. Ziqah dapat tahu pon dari tumblr kawan Ziqah. Serius tak rugi tengok. Cerita Thailand kan semua  lawak. Genre cerita ini boleh lah dikatakan komedi romantik kot (memandai je).

SEE girls.. Pelakon nya sangat comel lah. Boyss.. Heroin nya comel juga..
#Mario Maurer
#Pimchanok Luevisadpaibul
__________________________________________________
Perempuan di atas ni lagi muda berbanding Mario. Cerita awal-awal perempuan ni Ziqah tak tahu lah dia solek macam mana, muka dia gelap tak putih, Orang Thai kan putih. Macam Nichkhun.

OKey ini gambar Mario and partner dia. They look sweets together.




okey2.. ini cover picture movie dia.

Kalau korang dah tengok, Ziqah nak cakap yang scene dengan buku Shone yg penuh dengan pic Nam. Serius Ziqah rasa sebak sangat sebab tak sangka yang selama ni Shone suka Nam.
Nangis seyh bila sc…

Aduh.. KPOP ohh KPOP

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia. Tadi dekat sch ada buat ceramah Israk Mikraj. Huhu excited ni nak dgr.
Ceramah punya ceramah, ustaz tu, bekas pelajar sch ni juga, tegur pasal remaja sekarang yg minat KPOP. Sungguh-sungguh dia bash KPOP. 
Duduk dengar dia ceramah tu jadi rasa terkilan. "Salah sangat ke aku minat KPOP?" "Tapi aku obses KPOP tapi serius aku tak lalai jlnkan tanggungjawab sbg Muslim"
Then aku teringat Ustaz Azhar punya ceramah pasal KPOP. Tak adalah sekeras ustaz ni. Saya berasa sangat sedih dan bersalah terhadap minat saya
Ya Allah. Jika benar aku telah benar-benar jauh tersasar dari jalan redha Mu, kembalikanlah ku ke jalan yg benar. Amin.
Kawan-kawan ku. Jika kamu semua rasa aku ini terlalu obses dgn KPOP dan benar-benar hilang arah. Tegurlah aku meski ia adalah menyakitkan buat ku.
Assalamualaikum.